Als er iets lekker is dan is het wel een heerlijk zomerse fruitsalade met fruit van het seizoen. Wat voor fruit je gebruikt kun je dus aanpassen. Midden in de zomer zijn aardbeien, frambozen, mango’s of eigenlijk elk fruit wel erg lekker. Later in het seizoen kun je het afwisselen.

Fruitsalade

Zomerse fruitsalade

Een fruitsalade eet ik meestal niet als ontbijt, tenzij ik er ook wat yoghurt doorheen schep, maar je kunt dit serveren als ontbijt of als dessert of als tussendoortje. Die keus is geheel aan jou. Als ik het als ontbijt gebruik doe ik er ook een avocado door. Op die manier vult het wat beter en heb je ook meteen gezonde vetten naar binnen.

Serveer ik de fruitsalade als dessert dan laat ik de avocado weg en focus me volledig op het fruit. Laat je keuze voor fruit afhangen van het seizoen.

Lekkere combinatie zijn bijvoorbeeld:

  • Aardbeien, blauwe bessen, frambozen, mango en bramen
  • Druiven, appel, peer, aardbeien
  • Ananas, peer, blauwe bessen, frambozen
  • Mango, aardbeien, kiwi, blauwe bessen, frambozen, granaatappelpitjes

Voor deze fruitsalade gebruikte ik behalve de avocado, kokosflakes en een beetje honing en limoensap. Uiteraard is dat geen must. Fruit is van zichzelf al lekker zoet dus je kunt prima zonder de honing. Maar lekker is het wel!

Fruitsalade

Met kiwi

De versie op de foto hierboven is weer anders dan de eerste. Deze is met aardbeien, mango, kiwi, granaatappelpitjes, munt en blauwe bessen. Munt vind ik ook altijd erg lekker om door de salade te doen. Dit kun je ook goed afwisselen met bijvoorbeeld wat blaadjes fijngesneden basilicum.

Je kunt de fruitsalade in de koeling bewaren tot gebruik. Maar heb je er appel en peer door gedaan vergeet dan niet om die even goed te besprenkelen met limoen of citroensap. Of doe de appel en peer er later doorheen. Dat kan natuurlijk ook.

Wil je eens iets heel anders proberen? Check dan dit recept voor geroosterde fruitsalade.

Fruitsalade

Fruitsalade

5 van 1 stem
GangDessert, Ontbijt
KeukenHollandse keuken

Deze lekkere zomerse fruitsalade kun je makkelijk aanpassen naar het fruit van het seizoen!
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

2 personen

Ingrediënten

Salade 1

  • 1 appel in blokjes
  • 1 peer in blokjes
  • 1 mango in blokjes
  • 1 avocado in blokjes
  • 2-3 el kokosflakes
  • 1-2 el honing
  • Sap van 1 limoen

Salade 2

  • 100 gr aardbeien
  • 50 gr frambozen
  • 2 kiwi's schoongemaakt en in stukjes
  • 3 el granaatappelpitjes
  • 1 mango in blokjes
  • 50 gr blauwe bessen
  • 2 takjes munt

  • Meng alle ingrediënten door elkaar en doe het limoensap en de honing over de salade. Serveer meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 405kcal | Koolhydraten: 61g | Eiwit: 4g | Vet: 20g | Verzadigd vet: 7g | Meervoudigd onverzadigd vet: 2g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 10g | Natrium: 13mg | Kalium: 920mg | Vezels: 15g | Suiker: 43g | Vitamine A: 1338IU | Vitamine C: 56mg | Calcium: 40mg | Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.