Simone's Kitchen

Ontbijtshakshuka – waarom niet?

Shakshuka voor het ontbijt; het klinkt misschien een beetje apart maar geloof me het is echt heel erg lekker. En bonuspunt; met deze ontbijtshakshuka begin je de dag al met lekker veel groente!

Heerlijke ontbijtshakshuka

Een ontbijtje met een eitje – ontbijtshakshuka

Voor sommigen is dit misschien een iets te heftig ontbijtje, maar hier is het populair! Shakshuka is natuurlijk per definitie al een populair gerecht maar meestal niet in de ochtend. Trouwens; dat herinnert me ineens weer dat we in Berlijn een ontbijt kregen met shakshuka. Dus zo gek zijn we dan toch weer niet.

Ik maakte het deze keer met boerenkool, paprika en champignons maar je kunt het natuurlijk variëren zoals je wilt. Gebruik lekker de groentes uit de koelkast die nog op moeten dan ben je op twee fronten meteen goed bezig.

Print recept Pin recept
4 van 1 stem

ONTBIJTSHAKSHUKA

Eet je liever geen nachtschade dan kun je de paprika in dit recept weglaten en vervangen door extra champignons of bijvoorbeeld stukjes courgette. Het recept is voor 1 persoon of als je niet zo’n grote eter bent voor 2.
Bereidingstijd: 15 min
Porties: 1 persoon

Ingrediënten

  • 1 gele paprika in stukjes
  • 75 gr boerenkool fijn gesneden
  • 100 gr kastanje champignons klein gesneden
  • 3 eieren
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • 1 el kokosolie

Instructies

  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de paprika als eerste gaar. Voeg de champignons toe en bak deze even goed mee tot ze gaar zijn. Voeg als laatste de boerenkool mee en bak dit voor ongeveer 5 minuten tot het geslonken is.
  • Maak drie gaatjes tussen de groenten in de pan en breek hier de eieren in. Doe een deksel op de pan en laat het een minuutje of vijf garen of tot de eieren gestold zijn.
  • Bestrooi met de verse peterselie en peper en zout naar smaak en serveer meteen.
Gang: Ontbijt
Trefwoord: boerenkool, champignons, paprika

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 288kcal, Koolhydraten: 19g, Eiwit: 23g, Vet: 15g, Verzadigd vet: 5g, Cholesterol: 491mg, Natrium: 224mg, Kalium: 1251mg, Vezels: 2g, Suiker: 2g, Vitamine A: 8443IU, Vitamine C: 308mg, Calcium: 218mg, Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

3 comments

  1. Hallo, bij je post’s staat altijd een lijst van markten.
    Waarom is dat? 
    Zijn het bijzondere markten of kom jij daar altijd.
    Het maakt me nieuwschierig,vandaar deze vraag.

    Ik wens je ook nog een prettige vakantie.

    Hart.groet,
    Gerie

  2. Pingback: Maak eens een omeletpizza! | Simone's Kitchen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.