Shakshuka voor het ontbijt; het klinkt misschien een beetje apart maar geloof me het is echt heel erg lekker. En bonuspunt; met deze ontbijtshakshuka begin je de dag al met lekker veel groente!

Heerlijke ontbijtshakshuka

Een ontbijtje met een eitje – ontbijtshakshuka

Voor sommigen is dit misschien een iets te heftig ontbijtje, maar hier is het populair! Shakshuka is natuurlijk per definitie al een populair gerecht maar meestal niet in de ochtend. Trouwens; dat herinnert me ineens weer dat we in Berlijn een ontbijt kregen met shakshuka. Dus zo gek zijn we dan toch weer niet.

Ik maakte het deze keer met boerenkool, paprika en champignons maar je kunt het natuurlijk variëren zoals je wilt. Gebruik lekker de groentes uit de koelkast die nog op moeten dan ben je op twee fronten meteen goed bezig.

Ontbijtshakshuka

ONTBIJTSHAKSHUKA

4 van 1 stem
GangOntbijt

Eet je liever geen nachtschade dan kun je de paprika in dit recept weglaten en vervangen door extra champignons of bijvoorbeeld stukjes courgette. Het recept is voor 1 persoon of als je niet zo’n grote eter bent voor 2.
Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 15 minuten

1 persoon

Ingrediënten

  • 1 gele paprika in stukjes
  • 75 gr boerenkool fijn gesneden
  • 100 gr kastanje champignons klein gesneden
  • 3 eieren
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • 1 el kokosolie

  • Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de paprika als eerste gaar. Voeg de champignons toe en bak deze even goed mee tot ze gaar zijn. Voeg als laatste de boerenkool mee en bak dit voor ongeveer 5 minuten tot het geslonken is.
  • Maak drie gaatjes tussen de groenten in de pan en breek hier de eieren in. Doe een deksel op de pan en laat het een minuutje of vijf garen of tot de eieren gestold zijn.
  • Bestrooi met de verse peterselie en peper en zout naar smaak en serveer meteen.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 288kcal | Koolhydraten: 19g | Eiwit: 23g | Vet: 15g | Verzadigd vet: 5g | Cholesterol: 491mg | Natrium: 224mg | Kalium: 1251mg | Vezels: 2g | Suiker: 2g | Vitamine A: 8443IU | Vitamine C: 308mg | Calcium: 218mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.