Waar ga je het lekkerste uit eten in Berlijn?

Aan lekkere restaurants heb je in Berlijn echt totaal geen gebrek. Je vind er letterlijk alles en voor ieder wat wils. Maar om de keus wat makkelijker te maken hebben we er vast een paar voor je getest..

Wat zijn jouw favorieten? Voeg ze vooral toe in de comments, dan weet ik dat voor de volgende keer.. Ik had dit keer mijn camera thuis gelaten. Het was slecht weer en het leek me ook wel eens lekker om zonder apparaat op stap te zijn. Het gevolg is dan weer wel dat ik natuurlijk niet de beste foto’s heb. Sorry daarvoor! Volgende keer beter!

Monsieur Vuong

5 x uit eten in Berlijn

Ik had volgens mij gegoogled en kwam uit bij een restaurant in de buurt van waar we op dat moment liepen: Monsieur Vuong. Kreeg goede recensies al werd er wel meteen bij gezegd dat het handig was om er op tijd heen te gaan. Het restaurant ging om 12 uur open en wij waren er denk ik ongeveer om kwart over. Afgeladen! We konden nog net een (gedeeld) tafeltje bemachtigen. Ik snap wel waarom het zo populair is. Het eten is er heerlijk, vers en echt Vietnamees. Wat mij betreft mijn nummer 1 aanrader! Niet zo heel erg geschikt voor een romantisch diner maar wel lekker als lunchplek.

Neni

We sliepen (voor mij voor de tweede keer) in het fijne Bikinihotel in Berlijn. Neni is het restaurant dat hoort bij het Bikinihotel en het is een populair restaurant. De keuken is een soort moderne mix van Midden-Oosten, Perzisch en (schijnbaar) Oostenrijks. Hoe dan ook wij aten er voor de lunch want voor het avondeten was alles al volgeboekt toen wij er waren. Wil je dus perse bij Neni eten dan is het aan te raden om ruim van tevoren te bespreken. Ik ben even vergeten hoe het gerecht hier op de foto heette maar het was superlekker!

Pauly Saal

Ok, wil je bij Pauly Saal eten neem dan een flinke portemonnee gevuld met geld mee want goedkoop is het in ieder geval niet. Het restaurant is gevestigd in een oude meisjesschool en dat zie je overal nog terug. Behalve Pauly Saal zitten er nog een paar andere bedrijfjes en ik geloof ook nog een cafe. Maar zoals gezegd het was een prijzige ervaring. Voor twee personen waren we € 350,- kwijt! Dat is dan wel inclusief in totaal 6 glazen wijn en een aperitief dat bij het nakijken van de bon € 25,- per glas was!! Die zou ik dus in ieder geval overslaan. Maar goed het eten was wel echt lekker. Dus ben je bereid wat uit te geven voor een aparte ervaring dan is het een aanrader.

Night Kitchen

De Night Kitchen is nog niet zo lang open. Ze serveren gerechtjes uit de Mediterraanse keuken en de meeste gerechtjes kunnen gedeeld worden. Het is ook absoluut betaalbaar en de dingen die wij uitkozen waren erg lekker. De kleinere gerechten uit de koude keuken waren rond de € 8,- per stuk en de grotere rond de € 21,-. Het tasting menu is € 32,- inclusief brood en dessert.

Factorygirl

Factory girl is een hip en superleuk plekje voor een heerlijke lunch. Je kunt er lekker loungen in een van de luie stoelen, er is gratis wifi en de lunch is erg lekker. Het ligt wel een beetje uit de richting dus je moet er wel speciaal naar op zoek gaan (of wij gingen via een soort detour, dat kan ook)

Factory Girl

Auguststraße 29
10119 Berlin
+49 (0)30 338 500 62

Meer weten over Berlijn? Check alle posts over Berlijn hier

Delen is fijn!