Gyoza met gehakt

Gyoza met gehakt | simoneskitchen.nl

Dumplings

Voor het maken van deze dumplings leek het me handig om eens een goed youtube filmpje te bekijken waar in simpele stappen werd uitgelegd hoe je het beste dumplings kunt vouwen… Dussss…. En echt hoor op het filmpje ziet het er super eenvoudig uit, maar toen ik zelf een poging waagde…. nou ja laten we zeggen dat ik wel eens fraaiere dumplings heb gemaakt. Ik heb het filmpje hieronder neergezet voor al die mensen die ook net zo hopeloos zijn als ik!

Want een blik op mijn bordje maakt een hoop duidelijk. Lekker waren ze wel maar ik wilde dat ze eruit zagen als de meest rechtse dumpling van de film… 🙂 Of de middelste. Doe ik het ook voor.

Ongeacht hoe ze eruit zien waren ze wel erg lekker dus daar gaan we dan maar voor. In het recept staat overigens dat je de gyoza lekker dicht tegen elkaar in de pan moet leggen en dat heb ik braaf gedaan met als resultaat dat alles tegen elkaar aan was gaan plakken dus voor een volgende keer ga ik het toch anders proberen. Succes met het maken van jouw eigen dumplings en laat even weten als het jou wel lukt! (kom ik een lesje volgen…)

Gyoza met gehakt

Ingredients:

  • Gyozavellen uit de diepvries
  • 100 gr witte kool, fijngehakt
  • 4 el olie
  • 4 bosuitjes, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geraspt
  • 50 ml + 75 ml water
  • 200 gr gehakt
  • 1,5 tl sesamolie
  • 1 el fijngeraspte gember
  • 1 tl zout
  • 1 tl maizena
  • 75 ml water
  • dipsaus naar keuze

Directions:

  1. Laat de deegvellen een nacht in de koelkast ontdooien of een paar uur op kamertemperatuur
  2. Fruit de witte kool in 2 el olie in een koekenpan op laag vuur tot de kool bruint.
  3. Bak 2 bosuitjes een paar minuten mee.
  4. Voeg de knoflook en 50 ml water toe. Laat het water inkoken. Doe de kool in een kom en laat afkoelen.
  5. Meng de kool met het gehakt, de sesamolie, de gember en het zout.
  6. Neem ongeveer 1 el van het gehakt en leg het in het midden van een vel deeg. Doop een vinger in koud water en bevochtig de randen van het deeg.
  7. Vouw het deeg over de vulling en druk het dicht zonder lucht erbij te laten. Vouw de randen tot een klein pakketje. Ga door met de overige pakketjes.
  8. Verhit 2 el olie in een kleine koekenpan (ca 20 cm)
  9. Leg alle deegpakketjes dicht naast elkaar in de koekenpan. Bak ze een paar minuten op matig vuur tot ze goudbruin zijn aan de onderkant.
  10. Roer de maizena door het water. Giet het over de gyoza. Leg een deksel op de pan en dek af met folie. Laaat ze ongeveer 3 minuten stomen. Neem het deksel eraf en laat al het vocht indampen, zodat de maizena een goudbruin korstje onder de gyoza wordt.
  11. Keer de koekenpan om op een bord. Strooi de resterende bosuitjes erover. Warm serveren met dipsaus en liefst ook met srirachasaus

 

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

2 comments

  1. Ohh.. Ze kunnen zo lekker zijn inderdaad hè, maar het lijkt een wonder hoe mooi ze ze massaal (met de hand) krijgen in Azië. In Laos op een markt ook echt de lekkerste op.. elke dag stond die man er weer. Elke dag weer 300, 400 prachtige stuks vers gemaakt.. binnen no time uitverkocht.

    Maar zelfs wellicht niet ‘perfect’ vind ik ze er heerlijk uit zien!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *