Simone's Kitchen

Zoete kokos poffertjes

Kokos rijst poffertjes | simoneskitchen.nl

Aziatische zoete kokospoffertjes

Eigenlijk is samen koken bijna altijd leuker als alleen. En dus doe ik dat regelmatig; soms met Charlotte, soms met de Kookclub en soms – zoals vorige week met Esmee...
Meestal zijn we zo druk met kletsen dat we in tijdnood komen, maar we waren dit keer goed voorbereid… Soort van… 🙂
Mexicaans wilden we gaan doen, maar na enig bestuderen van Mexicaans eten vond ik het allemaal wat beperkt… Tortilla, enchilada, burrito… Allemaal hartstikke lekker natuurlijk maar toch niet de meest spannende keuken…
Aziatisch echter… Daar worden we altijd enthousiast van en als ik erover na denk is dat meestal wat we koken. Dit keer was het boek van Luke Nguyen (als je masterchef Australië volgt heb je hem vast wel eens gezien) de inspiratiebron. We maakten dus deze zoete kokospoffertjes

Zoete rijst kokos poffertjes | simoneskitchen.nl

Luke is op veel plekken geweest waar Tom en ik ook geweest zijn en hoewel veel van de recepten te exotisch zijn om thuis te maken met ingrediënten die je van zijn lang zal ze leven niet in Nederland gaat vinden staan er ook een aantal mooie dingen in.
En dit eenvoudige recept met zoete rijst kokos poffertjes vonden wij in ieder geval super lekker.
De poffertjes smaken echt totaal anders als wat je gewend bent, maar dat maakt ze niet minder lekker natuurlijk.
Het allerlekkerst zijn ze meteen uit de pan. Dan is het buitenkantje nog lekker crispy en de binnenkant zacht en smeuïg.

Aziatische poffertjes met rijst en kokos | simoneskitchen.nl

Wij maakten ze in een Deense poffertjespan, de zogeheten aebleskiver… Die zijn wat groter als een normale poffertjespan, maar de reden was eigenlijk dat ik geen flauw idee heb waar ik onze poffertjespan heb verstopt. Dus…

Het maakt vrij veel dit recept, maar geloof me als ik zeg dat het zo op is! Toch liever Oud Hollandse poffertjes? Check dan hier

Kokos rijst poffertjes | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
2 van 4 stemmen

Zoete kokos poffertjes

Deze poffertjes zijn echt het allerlekkerste als ze heet en vers uit de pan komen. Met een beetje poedersuiker of honing eroverheen is het heerlijk! Traditioneel worden deze poffertjes gebakken in de ‘khao nom kok’ (thailand en Laos) of de bahn khot (Vietnamees) maar in een poffertjes pan lukt het dus ook. Wij maakten ze in de Aebleskiver pan!

Ingrediënten

  • 500 ml kokosmelk
  • 375 gr rijstbloem
  • 125 gr suiker
  • olie om in te bakken of boter

Instructies

  • Doe de kokosmelk, rijstbloem en suiker in een mengkom. Voeg een snufje zout en 500 ml water hieraan toe en meng alles met een garde goed door, tot helemaal glad.
  • Verhit een poffertjes pan op medium hitte, borstel elk gat goed met olie of boter.
  • Zorg ervoor dat de pan echt goed heet is voor je het beslag erin doet anders wordt het lastig om ze er weer uit te halen. Laat ze even bakken. Ongeveer 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn en keer ze dan om.
  • Ze moeten crispy aan de buitenkant zijn en nog sticky aan de binnenkant.
  • Ga zo door tot al het beslag op is.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.