Zoete kokospoffertjes
Deze heerlijke zoete kokospoffertjes zijn glutenvrij door het gebruik van rijstmeel en worden gemaakt met kokosmelk. Ben je gek op poffertjes? Probeer dan zeker ook eens deze variant!
Aziatische zoete kokospoffertjes
Eigenlijk is samen koken bijna altijd leuker als alleen. En dus doe ik dat regelmatig; soms met Charlotte, soms met de Kookclub en soms – zoals vorige week met Esmee...
Meestal zijn we zo druk met kletsen dat we in tijdnood komen, maar we waren dit keer goed voorbereid… Soort van… 🙂
Mexicaans wilden we gaan doen, maar na enig bestuderen van Mexicaans eten vond ik het allemaal wat beperkt… Tortilla, enchilada, burrito… Allemaal hartstikke lekker natuurlijk maar toch niet de meest spannende keuken…
Aziatisch echter… Daar worden we altijd enthousiast van en als ik erover na denk is dat meestal wat we koken. Dit keer was het boek van Luke Nguyen (als je masterchef Australië volgt heb je hem vast wel eens gezien) de inspiratiebron. We maakten dus deze zoete kokospoffertjes
Aziatische vibes
Luke is op veel plekken geweest waar Tom en ik ook geweest zijn en hoewel veel van de recepten te exotisch zijn om thuis te maken met ingrediënten die je van zijn lang zal ze leven niet in Nederland gaat vinden staan er ook een aantal mooie dingen in.
En dit eenvoudige recept met zoete rijst kokospoffertjes vonden wij in ieder geval super lekker.
De poffertjes smaken echt totaal anders dan wat je gewend bent, maar dat maakt ze niet minder lekker natuurlijk.
Het allerlekkerst zijn ze meteen uit de pan. Dan is het buitenkantje nog lekker crispy en de binnenkant zacht en smeuïg.
Wij maakten ze in een Deense poffertjespan, de zogeheten aebleskiver… Die zijn wat groter als een normale poffertjespan. Je kunt ze uiteraard ook maken in een normale poffertjespan, maar hier vind je de informatie voor een aebleskiverpan.
Dit recept maakt vrij veel kokospoffertjes, maar geloof me als ik zeg dat het zo op is! Toch liever Oud Hollandse poffertjes?
Doordat er rijstmeel gebruikt wordt zijn de poffertjes van nature glutenvrij en lactosevrij door gebruik van kokosmelk.
Nog meer Aziatische geïnspireerde recepten:
Zoete kokospoffertjes
Benodigdheden
Ingrediënten
- 500 ml kokosmelk
- 375 gr rijstbloem
- 125 gr suiker
- olie om in te bakken of boter
Instructies
- Doe de kokosmelk, rijstbloem en suiker in een mengkom. Voeg een snufje zout en 500 ml water hieraan toe en meng alles met een garde goed door, tot helemaal glad.
- Verhit een poffertjes pan op medium hitte, borstel elk gat goed met olie of boter.
- Zorg ervoor dat de pan echt goed heet is voor je het beslag erin doet anders wordt het lastig om ze er weer uit te halen. Laat ze even bakken. Ongeveer 4-5 minuten tot ze goudbruin zijn en keer ze dan om.
- Ze moeten crispy aan de buitenkant zijn en nog sticky aan de binnenkant.
- Ga zo door tot al het beslag op is.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Lijkt me smakelijk om voor mijn tweeling kleindochters van 2½ jaar te maken.
Nu vraag ik mij af waarom geen ei gebruikt in dit recept, want ik vrees dat het niet echt fluffy van binnen word.
Er is geen ei nodig in dit recept, maar toevoegen kan natuurlijk altijd als je dat wilt. Ik maak ze zonder ei.
Gebruik je kleefrijst meer of gewone rijstemeel?
Voor dit recept gewone rijstemeel
Ik las ergens bij een ander recept dat je voor kokosmelk iets anders gebruikt waar minder toegevoegde dingen in zitten. Kun je dat altijd vervangen voor kokosmelk?
Nee dat ligt aan het recept
Ik heb helaas geen poffertjespan, maar als pancakes zullen ze vast ook heel goed smaken. Ga ze gauw es proberen op een vrije dag als ontbijt;-)
Goh, wat een makkelijk recept. Lijkt me leuk om eens te maken wanneer de Bonuszoon er is. Maar moet eerst even een poffertjespan regelen. 😉
Wat een super lekkere poffertjes lijken me dit, ik zag ze ook al bij Es’ Factory voorbij komen en had ze al opgeslagen.
Nog even verder zoekend naar de aebleskiver kwam ik een leuk filmpje tegen, misschien leuk om te zien. Het horen dus eigenlijk ronde balletjes te worden, lijkt me wel een uitdaging 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=xWxISl1dpyI
Ik heb ademloos naar dit leuke filmpje zitten kijken. Dank voor het delen.
Ja het is een grappig filmpje he.. 😉
Ja. Het was weer reuze gezellig! Volgende keer bakken we zakjes extra tijd…..
Oh….. yummie!!!!! Weer een goede reden om de aebeskliverpan te gebruiken 😀
Twijfel, twijfel… nog voor mijn whole30 proberen of Tot erna bewaren…. hmmm