Zoete springrolls en de inspiratie was weg

Zoete springrolls | simoneskitchen.nl

Inspiratieloos

Eens in de zoveel tijd doen Alexandra en ik een – wat wij dan noemen – blogshoot. Hoewel ik het merendeel van de foto’s voor mijn blog gewoon in mijn eentje maak, is het af en toe leuk om met Alex te werken. Hoef ik eens niet na te denken over de styling en alleen het recept maar te maken. En de foto natuurlijk.

In dit geval hadden we een Azie shoot en de meeste recepten heb je daar inmiddels al van langs zien komen, maar de laatste van de dag waren de zoete springrolls. Eigenlijk min of meer een uitprobeersel. Eentje die niet zo heel erg goed uitpakte op het visuele front. Aan de smaak mankeerde niks want we hebben ze lekker opgepeuzeld maar die foto….

Die wilde maar niet lukken. Zo erg zelfs dat we in de foodfotografie challenge groep op facebook een uitdaging hebben gepost. Kun jij het beter (en he dat moet toch niet zo ingewikkeld zijn) laat dat dan zien in de facebook groep.

Afgezien van die foto vond ik het wel een leuk recept om te delen. Ideaal als nagerecht als je een Aziatisch etentje hebt gegeven. Je kunt ze denk ik ook bakken in de oven al heb ik dat niet geprobeerd. Het netjes allemaal in dezelfde maat vouwen ging me niet zo goed af zoals je ziet. Maar dat vouwen van dumplings kan ik ook al niet dus het is een dingetje denk ik.

Let wel op wat je in de dumplings doet. Ik probeerde het ook met chocola maar dat werd een beetje een bende. Het kan wel maar dan moet het echt goed gevouwen zijn. Banaan is het makkelijkste.

Zoete dumplings

Ingredients:

  • Vellen voor het maken van springrolls (in de vriezer bij de toko) - vierkant
  • 1 banaan
  • verse aardbeien
  • appel
  • ander fruit naar keuze
  • olie om te frituren

Om te serveren

  • chocoladesaus
  • aardbeiensaus

Directions:

  1. Laat de vellen ontdooien en pak er eentje van de stapel.
  2. Snij je fruit in plakjes of kleinere stukjes
  3. Beleg het vel en vouw het goed dicht. Eerst de zijkanten naar binnen slaan over het fruit en dan rollen. Plak eventueel dicht met een beetje water.
  4. Verhit de frituurpan of als je die niet hebt doe je het gewoon in een klein pannetje op het vuur. Een thermometer die de olie kan meten is wel handig.
  5. Verhit tot 160˚C en bak ze een voor een tot goudbruin en knapperig.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Food- and travelblogger. Houd van goed eten (wie niet?) Reist ook graag de wereld over om smaken en culturen te ontdekken. In het dagelijks leven foodfotograaf, receptontwikkelaar , reisfanaat en kattengek. Soms op een missie om gezonder te gaan leven. Altijd dan weer afgewisseld met perioden van belachelijk decadente desserts. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Humphrey en Buffy in het midden van het land.

2 comments

  1. Klinkt wel lekker. Misschien ga ik ze ook wel maken. Want ik vind er niks ontspannender dan loempia’s of wontons te vouwen! 
    En ik vind het hilarisch! Ik zie het al helemaal voor me! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *