Vistaco’s met avocado, mango en rode kool
Sinds Charlotte en ik naar Mexico zijn geweest waren we al van plan om eens leuk aan de slag te gaan met Mexicaanse recepten. Deze vistaco met avocado en mangosalsa is daar de eerste van.
Vistaco’s met snelle mangosalsa
Heel eerlijk hebben deze vistaco’s eigenlijk niet zoveel te maken met een echt Mexicaans gerecht. Het is meer een combinatie van ingredienten die we nog hadden liggen en waar we wat mee wilden doen. Ik was al wel van plan om een vistaco te maken, maar de vis is momenteel nogal prijzig.
Ik koos er dus voor om pangasius uit de vriezer te gebruiken. Die was goedkoop en sowieso is vis uit de vriezer momenteel een betere optie dan verse vis. En omdat er nog genoeg andere smaakmakers in de vistaco gingen kun je dat hier prima gebruiken.
Maar eventueel vervangen voor kabeljauw of een andere witvis is uiteraard goed mogelijk.
Uit de oven
Ik bereidde de vistaco in dit geval gedeeltelijk uit de oven. Het enige warme ingredient is de vis. Die heb ik gegaard in de oven met lekker veel kruiden. Je kunt het uiteraard ook in een koekenpan bakken als dat je voorkeur heeft.
Ik combineerde de vistaco met een supersnelle mangosalsa. Ik sneed mango klein en mengde het met ananas. Deed er een pepertje door en klaar. Het mag de naam mangosalsa waarschijnlijk niet dragen, maar het frisse van het fruit werkte heel goed hier. De saus was lekker pittig die eroverheen ging dus dat frisse kon het wel gebruiken.
Met rode kool
We begonnen het vullen van de zachte taco’s met een handje gesneden rode kool. Dat klinkt misschien een beetje gek maar de rode kool was een lekker knapperig element in verder vrij zachte ingredienten. Dat heeft het wel nodig. Ben je geen fan van rode kool, dan kun je die vervangen voor bijvoorbeeld een lekker knapperige sla.
Ik vind krop sla lekker maar je kunt ook ijsbergsla gebruiken of een andere knapperige sla. De avocado geeft het geheel een lekker romige touch.
Soft taco’s
Even goed om te weten is dat dit soft taco’s zijn. Wij noemen die harde dingen die breken zodra je er je tanden inzet taco’s maar in Mexico is een taco eigenlijk gewoon een tortilla. Ik maak dit met mini tortilla’s. Het lekkerste is het om echte tortilla’s te gebruiken. Die maak je met mais en ik probeer me nu heel hard de naam van een bedrijfje te herinneren die originele mais tortilla’s maken. Iets met ta en nog wat.
Je kunt natuurlijk ook zelf tortilla’s maken maar kopen is net even wat sneller. In de winkel heb je wel een variant die een mix van mais en bloem heeft gebruikt. Die heb ik hier gebruikt.
Dit recept maakt ongeveer 4-6 tortilla’s. Voor hoeveel personen dat is, ligt vooral aan hoeveel trek je hebt. Wij aten er ieder twee. Dan is het dus voldoende voor 2-3 personen.
Nog meer heerlijke taco’s
Meer weten over onze Mexico reis?
Ik schreef tot nu toe twee artikelen over onze reis naar Mexico.
Vistaco’s met snelle mangosalsa en pittige saus
Ingrediënten
Mango salsa
- 150 gr mango blokjes
- 150 gr ananasblokjes
- 1 rode peper
Saus
- 3 el mayonaise
- 1 el sriracha
- 1 limoen sap
- 1/2 tl knoflookpoeder of meer naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200˚C en wrijf de pangasius in met peper, zout, komijn en chilipoeder. Bak ze in de oven in ongeveer 10-15 minuten gaar. Check het tussendoor even want de exacte garing ligt aan de dikte van de filets.
- Terwijl de vis gaart in de oven maak je de mangosalsa door eenvoudigweg de mango en de ananas klein te snijden en te mengen met de rode peper.
- Maak de saus door alle ingrediënten goed te mengen en zet apart.
- Zodra de ingredienten klaar zijn is het zaak om je vistaco's op te bouwen. Begin met de rode kool en doe hierop de vis. Voeg dan de blokjes avocado en de mangosalsa toe. Eindig met verse koriander en de saus.
Voedingswaarde per portie
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.