De lekkerste taco’s met kip, avocado en spekjes maak je met dit makkelijke recept. Serveer met een lekker pittige sriracha mayonaise!

Taco met kip en spekjes

Taco’s met kip

Heel toevallig zit ik er over na te denken om weer eens naar Mexico te gaan. Dat zou dan mijn derde keer worden in dit veelzijdige land. En toen moest ik vervolgens aan taco’s denken. En dan specifiek taco’s met kip. Ik weet eigenlijk niet eens of ik wel “gewone” taco’s heb gegeten in Mexico. Sowieso vaak fajitas, wat uiteindelijk ook een taco wordt. Ik heb het hier over de soft taco of soft tortilla. Ik gebruik voor dit recept de kleine variant.

Kiptaco's

Tortilla vs taco

Ik moest het ook even opzoeken hoe het nou precies zit, maar je koopt dus een tortilla. Pas als je het vult heet het een taco. Aldus google. Ik weet dat er nog een hele logica is met burrito’s, quesedilla en dergelijke maar die laat ik maar even voor wat het is. Dat komt wellicht nog een andere keer aan de beurt.

Voor de taco’s gebruik ik gewone kipfilet, maar dan heel fijn gesneden. In hele kleine blokjes. Je kunt eventueel ook kipgehakt gebruiken, maar de versie die je daarvan in de supermarkt koopt zit nogal vol met ingrediënten die je niet nodig hebt. En hakken met een mes of even in de keukenmachine werkt net zo goed. En dan weet je tenminste wat erin zit.

Kiptaco

De vulling

Om de taco’s met kip te vullen gebruik ik verder krulsla (maar elke andere sla voldoet natuurlijk ook), blokjes avocado, wat geraspte wortel en een limoentje voor erbij. De kip zelf bak ik snel en hard zodat het lekker krokant wordt aan de buitenkant maar niet droog aan de binnenkant. Er gaat vervolgens een lekker uitje bij, knoflook en kruiden en specerijen. Je kunt ervoor kiezen om de kip te kruiden met Mexicaanse kruiden. Dat heb ik trouwens niet gedaan. Vond het zo al lekker genoeg. 🙂

In de video hieronder kun je precies zien hoe ik de kiptaco’s in elkaar zet.

Taco's met kip
Print recept Pin recept
No ratings yet

Kiptaco’s met spekjes en avocado

Heerlijke en makkelijke kiptaco's met spekjes en avocado. Een beetje Mexico in huis
Voorbereidingstijd: 10 min
Bereidingstijd: 10 min
Totale tijd: 20 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 300 gr kipfilet in hele kleine stukjes gehakt of gepureerd
  • 1 el kokosolie of olijfolie
  • 1 teentje knoflook gepureerd
  • 1 klein uitje fijn gesnipperd
  • peper en zout
  • 100 gr spekjes
  • 4 zachte mini taco's
  • 1 avocado in blokjes
  • 1 limoen
  • 75 gr wortel geraspt
  • sla om te serveren

Sriracha mayonaise

Instructies

  • Begin met het hakken van de kip. Je kunt het met een mes heel fijn snijden of doe de kipfilet in blokjes in de keukenmachine. Hak het even een paar keer tot je een grof mengsel hebt.
  • Verhit een koekenpan op hoog vuur met de kokosolie en voeg de kip toe. Bak rul tot gaar en goudbruin. Voeg de uitjes en de knoflook toe en bak tot ze mooi gaar zijn.
  • Bak de spekjes tot ze gaar en goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Verwarm de taco's (optioneel) en vul ze achtereenvolgens met de sla, wortel, kip, avocado, spekjes en een partje limoen
  • Voor de mayonaise meng je de mayo met de sriracha tot een mooi geheel. Serveer de taco's met de sriracha mayo.
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: avocado, kip, spekjes

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 459kcal, Koolhydraten: 29g, Eiwit: 28g, Vet: 26g, Verzadigd vet: 5g, Meervoudigd onverzadigd vet: 10g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 9g, Transvet: 0.03g, Cholesterol: 52mg, Natrium: 919mg, Kalium: 668mg, Vezels: 8g, Suiker: 3g, Vitamine A: 3243IU, Vitamine C: 11mg, Calcium: 88mg, Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!