Weekmenu week 12 – 2024
Zo en nu eerst maar een gezond en lekker weekmenu bij elkaar gezocht. Gelukkig is dit nog een beetje normale week, want volgende week is het natuurlijk Pasen. Ik heb maar een paar lichtere gezonde maaltijden bij elkaar gezocht, want dan hebben we voor volgende week iets meer speling.
Maandag – Salade met geroosterde courgette
Nu ik zelf goed op mijn koolhydraten aan het letten ben, eet ik ook meer salades. Dat vind ik lekker, maar daarmee kan je ook goed variëren. En met een overdosis groente heb je ook geen hongergevoel. Feta is naast de gegrilde courgette echt een heerlijke smaakmaker in deze salade.
Salade van gegrilde courgette en feta
Dinsdag – Viskoekjes met makreel
In het kader van meer vis eten en ook “iets wat je nog niet eerder hebt gegeten” op het menu zetten, passen deze hamburgertjes helemaal. Visburgertjes kent iedereen wel, maar daarin zit dan meestal tonijn of zalm. Deze versie heeft makreel uit blik. Een verrassende versie. Lekker met een groende salade.
Makreel viskoekjes
Woensdag – Rosbief wraps
In plaats van een hoofdmaaltijd, vanavond deze wraps op het menu. Ik maak ze ook vaak voor de lunch, maar ook als ik een makkelijke maaltijd op tafel wil zetten. In plaats van rosbief kun je ook carpaccio gebruiken, maar laten we eerlijk zijn, dat kent iedereen toch wel?
Donderdag – Aardpeer uit de oven
Ik kan me niet herinneren dat ik wel eens aardpeer heb gegeten. En toen ik dit nieuwe recept op de site zag staan, dacht ik, dat gaan we meteen eens uitproberen. Ik ben echt benieuwd naar deze “vergeten” groente.
Knapperig gebakken aardpeer recept uit de oven
Vrijdag – Gado gado
Oh hier heb ik zo’n zin in. Een bak vol heerlijke groente en dan zo’n overheerlijke pindasaus er bij. De pindasaus kun je zo pittig maken als je zelf wil. Ik hou wel van een beetje pit, dus neem er zelfgemaakte sambal bij, maar uit de winkel is ook altijd goed. Zo’n gerecht waarvan je denkt dat je ongezond lekker aan het eten ben, maar het tegendeel is waar. Mmmmm.
Zaterdag – Tomatenrijst
Na het eten van vrijdag, heb ik behoefte aan nog meer exotisch aandoend eten. En het leuke van deze tomatenrijst, is dat je hem kan aanpassen aan de keuken waar je zin in hebt. Mexicaans? Gewoon wat chipotle toevoegen. Indonesisch? Gebruik je toch wat andere kruiden! Leef je uit naar smaak en eet lekker.
Tomatenrijst
Zondag – Spekkoek
En als klap op de vuurpijl maken we een traditioneel Indonesisch baksel: spekkoek. En ja er gaat wat vrije tijd inzitten, maar het is wel heel leuk om te doen. Maak er gewoon een meditatieve baksessie van. Lekker alleen maar druk om er een mooi gelaagd baksel van te maken.
Ik zat net op de fiets en toen dacht ik ineens dat ik het toch niet goed had: het is natuurlijk Pasen op zondag, de laatste dag van week 13! En dus valt het in jouw weekmenu van week 13. Los van het weeknummer wil ik je alvast feliciteren en je een leuke verjaardag wensen! x
Haha, gelukkig dat het toch klopt. Dankjewel voor de verjaardagwens en jij ook Fijne Paasdagen!
Het is nog geen Pasen volgende week, we hebben toch nog eerst week 13?
Ja je hebt helemaal gelijk! Maar ik ben jarig met Pasen, dus ik had denk ik onbewust de hoop dat het al eerder was, hahaha.