Simone's Kitchen

Search:

categorie:

dieetsoort:

seizoensrecepten:

ingredient:

Kerst desserts

De lekkerste recepten voor kerstdesserts

Misschien is het stiekem wel mijn favoriete categorie; de kerstdesserts. Dat kun je ook wel terugzien want het is denk ik de categorie waar de meeste recepten in te vinden zijn. Van super makkelijke kerstdesserts zoals deze waar je amper 10 minuten voor nodig hebt tot een wat ingewikkelder recept zoals voor deze kerstboomstam. Of wat dacht je van zelf een koekhuisje maken? Een superleuke activiteit om te doen met je kinderen of neven en nichtjes.

Welk kerstdessert serveer jij dit jaar?

Je denkt wellicht niet als eerste na over welk dessert je dit jaar gaat serveren maar een goede keuze is vaak wel essentieeel voor het succes van je hele kerstdiner. Mensen onthouden vaak het laatste wat ze gegeten hebben het beste. Dus ondanks dat je kerstdiner uit meer bestaat dan alleen je dessert, is het wel het allerlaatste wat blijft hangen. Dus handig om daar wel veel tijd aan te besteden.

En met veel tijd bedoel ik niet perse qua bereiding want een lekker kerstdessert kun je gerust in een paar minuten op tafel zetten. Ja echt. Een eton mess is een goed voorbeeld van een snel en toch super lekker kerstdessert.

Kortom er is keus genoeg om jouw gasten de ultieme kerstdessert ervaring voor te zetten.

Wat moet je kiezen?

Welk dessert je gaat kiezen voor de kerstdagen is natuurlijk grotendeels een persoonlijke keuze. Maar er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden. Is het een zwaar of een licht dessert? Welke smaken zijn er overheersend in? Past dat bij je hoofdgerecht? Heb je een heel zwaar hoofdgerecht? Dan is een dessert zoals een pavlova wellicht niet de beste keus of een dessert met mascarpone kan dan ook al snel te heftig zijn. Een dessert met fruit in de hoofdrol is dan vaak een betere keus.