Gorgonzola dip met roodlof | simoneskitchen.nl

Gorgonzola dip met roodlof

De lekker pittige smaak van deze gorgonzola dip combineert geweldig goed met het bittere van de roodlof. Uiteraard kun je ook witlof gebruiken als je geen roodlof kunt vinden.

Voor de oplettende lezer is dit recept voor gorgonzola dip al eerder langs gekomen want ik gebruikte het restant van deze overheerlijke dip in de tomatensoep met feestelijk tintje die ik vlak voor kerst nog met jullie deelde.

Maar waar we deze dip eigenlijk voor maakte dat was voor bij deze mooie roodlof. Hier in de buurt kun je roodlof jammer genoeg eigenlijk alleen vinden rond de kerstdagen. Maar in geval van nood kun je dit ook heel goed gebruiken met witlof schuitjes of eigenlijk elke andere groente die zich leent voor dippen. Denk aan bloemkool, komkommer, worteltjes… passen allemaal hierbij.

Gorgonzola dip | simoneskitchen.nl

Dus als je toch nog iets semi- gezonds wil serveren voor de oud- en nieuw hapjes dan is dit een goede keus. En dan doel ik natuurlijk met name op de groentes die je hierbij eet. De gorgonzola zelf is lekker maar gezond zou ik het dan niet meteen noemen.

De gorgonzola dip is makkelijk om te maken, al is het wel zaak om de klontjes goed eruit te halen. Je kunt het met een vork prakken tot alles fijn is maar nog makkelijker is het om een staafmixer te gebruiken en daarmee de gorgonzola te mengen met de slagroom.

Let wel op dat je de slagroom niet te lang klopt, want dat is niet de bedoeling. In combinatie met de mascarpone is dit een heerlijk romige saus, die je ook heel goed gewoon kunt dippen met wat stokbrood.

Gorgonzola dip met roodlof | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
No ratings yet

Gorgonzola dip

Dit recept maakt ongeveer 200 ml van de dip

Ingrediënten

  • 75 gram gorgonzola
  • 100 ml slagroom
  • 2 el mascarpone
  • peper
  • zout

Instructies

  • Om de gorgonzola creme te maken prak je de gorgonzola met een vork in een kom. Doe hier de mascarpone bij en roer door. Doe wat van de slagroom erbij en blijf roeren tot de klontjes er grotendeels uit zijn. Dit duurt wel even want de gorgonzola is vrij dik van zichzelf dus voor het gemengd is duurt het even.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!