Gorgonzola dip met roodlof
Gorgonzola dip met roodlof
De lekker pittige smaak van deze gorgonzola dip combineert geweldig goed met het bittere van de roodlof. Uiteraard kun je ook witlof gebruiken als je geen roodlof kunt vinden.
Voor de oplettende lezer is dit recept voor gorgonzola dip al eerder langs gekomen want ik gebruikte het restant van deze overheerlijke dip in de tomatensoep met feestelijk tintje die ik vlak voor kerst nog met jullie deelde.
Maar waar we deze dip eigenlijk voor maakte dat was voor bij deze mooie roodlof. Hier in de buurt kun je roodlof jammer genoeg eigenlijk alleen vinden rond de kerstdagen. Maar in geval van nood kun je dit ook heel goed gebruiken met witlof schuitjes of eigenlijk elke andere groente die zich leent voor dippen. Denk aan bloemkool, komkommer, worteltjes… passen allemaal hierbij.
Dus als je toch nog iets semi- gezonds wil serveren voor de oud- en nieuw hapjes dan is dit een goede keus. En dan doel ik natuurlijk met name op de groentes die je hierbij eet. De gorgonzola zelf is lekker maar gezond zou ik het dan niet meteen noemen.
De gorgonzola dip is makkelijk om te maken, al is het wel zaak om de klontjes goed eruit te halen. Je kunt het met een vork prakken tot alles fijn is maar nog makkelijker is het om een staafmixer te gebruiken en daarmee de gorgonzola te mengen met de slagroom.
Let wel op dat je de slagroom niet te lang klopt, want dat is niet de bedoeling. In combinatie met de mascarpone is dit een heerlijk romige saus, die je ook heel goed gewoon kunt dippen met wat stokbrood.
Gorgonzola dip
Ingrediënten
- 75 gram gorgonzola
- 100 ml slagroom
- 2 el mascarpone
- peper
- zout
Instructies
- Om de gorgonzola creme te maken prak je de gorgonzola met een vork in een kom. Doe hier de mascarpone bij en roer door. Doe wat van de slagroom erbij en blijf roeren tot de klontjes er grotendeels uit zijn. Dit duurt wel even want de gorgonzola is vrij dik van zichzelf dus voor het gemengd is duurt het even.
Disclaimer
De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.
Als ik een laatste avondmaal zou moeten kiezen dan denk ik gorgonzola met port, echt. Ik heb het ook eens door een eigengemaakte guacemole gedaan en ik geloof dat het echt het allerlekkerste is wat ik heb gegeten. Geeft wel weer aan hoe culinair onderlegd ik ben 😉
Liefs Suus
Goed idee. Heb nog best wel een stuk gorgonzola over van 2e Kerst!!