Simone's Kitchen

Tuinbonen en erwten op toast

Crostini met tuinbonen en erwten | simoneskitchen.nl

Dit is eigenlijk meer een zomer gerecht maar wel een van mijn favoriete vegetarische gerechten en aangezien ik dit in wilde dienen voor het foodblog event van de maand februari… dacht ik; laat ik deze doen! Het thema van het foodblog event is vegetarisch en ik heb eigenlijk nog nooit meegedaan aan een Nederlands foodblog event dus het werd natuurlijk ook wel een beetje tijd. Femke van Excellent Eten (en tevens het nichtje van Tom) attendeerde me erop dus hoe kon ik achterblijven? Femke en Ivonne zijn tevens de hosts van het foodblog event voor de maand februari dus lees er alles over hier.

foodevent-feb

Bovendien is het ook nog eens zo dat wij regelmatig vegetarisch eten. Ik heb ooit in een grijs verleden een periode vegetarisch gegeten. Ik weet al niet eens meer waarom; het is dan ook al iets van 25 jaar geleden! In die tijd was vegetarisch eten echt niet altijd even goed en betekende vegetarisch eten vaak een soort tweederangs eten voorgeschoteld krijgen. Niet al te best dus. Ik heb echter wel in die tijd geleerd hoe lekker het kan zijn dus sinds die tijd maak ik zeker een of twee keer per week een vegetarische maaltijd. Niet te vaak want dan gaat mijn vent protesteren… 🙂 Dit gerecht is dan ook niet iets waar ik hem blij mee maak, want ten eerste zit er kaas in en ten tweede is het te …. nou ja, te rauw voor hem denk ik. Ik had ook mijn twijfels toen ik dit gerecht voor de eerste keer zag maar het is echt superlekker!! Een aanrader dus voor een lekkere lichte lunch tijdens de zomermaanden. Want je hebt er echt verse tuinbonen en erwten voor nodig. Niet iets wat je hier het hele jaar kunt vinden natuurlijk. Maar zeker in deze barre wintertijden… doet het me aan zomer denken….

Crostini met tuinbonen en erwten | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
No ratings yet

Tuinbonen en erwten op toast

Ingrediënten

  • 500 gr verse doperwten in de dop ongeveer 150 gr gedopt
  • 700 gr tuinbonen in de dop ongeveer 250 gr gedopt
  • verse munt gebruik alleen de bladeren
  • zeezout zwarte peper, olijfolie
  • 50 gr pecorino kaas geraspt
  • sap van 1 citroen
  • 4 sneetjes zuurdesem brood of een ander brood dat je lekker vind
  • 1 teen knoflook
  • 2 bollen buffelmozarella
  • 1 handvol rucola sla of spruiten van bonen als je die kunt vinden

Instructies

  •  
  • Voeg een paar eetlepels extra virgin olijfolie toe zodat alles lekker smeuig wordt. Voeg de geraspte pecorino erbij en roer goed. Als het te droog wordt kun je er nog wat olijfolie aan toe voegen.
  • Voeg ongeveer 3/4 van het citroensap erbij. Dit moet de smaken samen laten komen, maar proef goed en voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Gril of toast wat sneden brood en smeer dit (slechts twee keer heen en weer halen!) in met het halve teentje knoflook.
  • Doe een dikke lepel van de puree op het brood en beleg met een halve bol mozarella.
  • Voeg de muntblaadjes, de rucola (of bonenspruiten) toe en de kleine erwtjes die je apart had gehouden en decoreer met nog wat geraspte pecorino.
  • Druppel er nog wat olijfolie overheen en smullen maar!!!
  •  

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Crostini met rauwe tuinbonen en erwten | simoneskitchen.nl

Ooo, nu verlang ik helemaal naar de zomer…. Zucht…

 

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

4 comments

  1. Mmmm… dat klinkt zo lekker, maar nu de sneeuw weer in dikke pakken buiten ligt ga ik dit toch nog eventjes op de wachtlijst zetten. Aahhh wat verlang ik naar lente!

  2. Dat klinkt lekker en ziet er heerlijk uit, voor mij dan, want mijn vent heeft hetzelfde als die van jou.

    Nu verlang ik nog meer naar mooi weer 🙂
    *zucht*

  3. Bedankt voor je deelname aan het Foodblog-Event van deze maand !
    Laat het warme weer maar komen, dan gaan we deze heerlijke toast zeker maken 🙂
    De samenvatting is te lezen op:
    http://kvzkookblog.blogspot.com/2010/03/samenvatting-foodblogevent-februari.html

  4. Ziet er goed uit! Doe je ook weer mee met deze maand FBE? (voor het geval je nog niet uitgenodigd was)
    http://mangerie.blogspot.com/2010/03/foodblogevent-maart-2010verjaardagsbuff.html

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.