Dit lekker makkelijke recept van gnocchi met tuinbonen en rucola is ideaal als lunch of als lichte maaltijd. Natuurlijk met extra veel parmezaanse kaas!

Gnocchi met tuinbonen

Gnocchi met tuinbonen en rucola

Ik ben niet direct een hele grote fan van gnocchi en zeker niet de soort die je in de supermarkt koopt. Dat zijn van die kleverige klompjes eigenlijk… Ik heb voor een challenge van de Daring Cooks ooit ricotta gnocchi gemaakt en hoewel dat eigenlijk best wel een ellende was om te maken (kwam ook door mijn iets minder geslaagde technieken!) vond ik de smaak echt heerlijk. Tom houdt echt niet van kaas en de ricotta gnocchi was te romig voor hem dus de kans dat ik al die toestanden nog een keer voor mezelf ga uithalen is niet zo heel erg groot natuurlijk.

Op vakantie in Italië hebben we zelf  (samen met Lorna, onze kokkin op de B&B waar we verbleven) op een regenachtige middag echte gnocchi gemaakt. Vers gemaakt volgens oud Italiaans recept. En ja, dat verschil proef je wel!!

Ik moet helaas toegeven dat de gnocchi met tuinbonen die je hierboven op de foto ziet…. uit een pakje komen. O schande!! Maar ik wilde wat lekkers eten tussen de middag en om nou eerst uitgebreid zelf gnocchi te gaan staan draaien; dat vond ik nou weer iets te tijdrovend. Dus het alternatief voor dit recept was een pakje gnocchi con patate.. Lekker recept, dus stel je voor hoe goed dit is met vers gemaakte gnocchi!!

Gnocchi met tuinbonen en rucola

Lijnvriendelijker

Het oorspronkelijke recept komt van de Appie en stond op zo’n kaartje die je altijd in de winkel vind. Ik was op zoek naar iets lekkers en stond naar die kaarten te kijken en nou ja, de rest is history.. 🙂 Het is zo klaar en ik heb het zo aangepast dat het wat lijnvriendelijker is. Het oorsponkelijke gerecht was met uitgebakken spekjes, meer kaas en creme fraiche.

Niet te veel calorietjes

De spekjes heb ik vervangen door hamreepjes, de kaas zoals gezegd wat verminderd en de creme fraîche heb ik de light variant gekozen. Ik ben overigens ook geen fan van light producten en het enige wat ik daarvan eigenlijk gebruik is de light creme fraîche. Die is goed te doen en als je probeert aan de lijn te denken scheelt het toch weer een paar calorietjes!

Ik geef je hier de hoeveelheden die ik heb gebruikt voor 1 persoon voor een lunch maaltijd!

Gnocchi met tuinkers

Gnocchi met tuinbonen

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenItaliaans

Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 20 minuten
totaal 30 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 75 gr tuinbonen vers als je hebt, anders diepvries
  • 175 gr gnocchi con patate
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 25 gr rucola
  • 50 gr hamreepjes
  • 1 eetlepel creme fraiche light
  • parmezaanse kaas om te raspen
  • zout
  • peper
  • olijfolie

  • Breng alvast een pan met gezouten water aan de kook. Gnocchi hoeven maar twee minuten te koken dus wacht daarmee tot het eind.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit het uitje.
  • Voeg de hamreepjes toe en bak deze op hoog vuur knapperig. Draai het vuur weer wat lager en voeg de diepvries tuinbonen toe. Gebruik je vers kook ze dan even kort tot ze gaar zijn.
  • Laat het geheel ongeveer een minuutje of 5-6 pruttelen tot de tuinbonen ontdooit en gaar zijn.
  • Voeg de eetlepel creme fraiche toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Zodra de gnocchi gekookt zijn giet je deze af en roert door je tuinbonen mengsel.
  • Schep op je bord en bestrooi rijkelijk met rucola.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 232kcal | Koolhydraten: 41g | Eiwit: 11g | Vet: 3g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Cholesterol: 12mg | Natrium: 614mg | Kalium: 255mg | Vezels: 5g | Suiker: 2g | Vitamine A: 303IU | Vitamine C: 3mg | Calcium: 58mg | Ijzer: 4mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!
Gnocchi met tuinbonen
Gizmo bemoeit zich ermee
En wie zat er weer bijna met zijn neus in mijn eten??

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.