Simone's Kitchen

Gnocchi met tuinbonen en rucola

Gnocchi met tuinbonen en rucola

Ik ben niet direct een hele grote fan van gnocchi en zeker niet de soort die je in de supermarkt koopt. Dat zijn van die kleverige klompjes eigenlijk… Ik heb voor een challenge van de Daring Cooks ooit ricotta gnocchi gemaakt en hoewel dat eigenlijk best wel een ellende was om te maken (kwam ook door mijn iets minder geslaagde technieken!) vond ik de smaak echt heerlijk. Tom houdt echt niet van kaas en de ricotta gnocchi was te romig voor hem dus de kans dat ik al die toestanden nog een keer voor mezelf ga uithalen is niet zo heel erg groot natuurlijk.

Op vakantie in Italie hebben we zelf  (samen met Lorna, onze kokkin op de B&B waar we verbleven) op een regenachtige middag echte gnocchi gemaakt. Vers gemaakt volgens oud Italiaans recept. En ja, dat verschil proef je wel!!

Ik moet helaas toegeven dat de gnocchi die je hierboven op de foto ziet…. uit een pakje komen. O schande!! Maar ik wilde wat lekkers eten tussen de middag en om nou eerst uitgebreid zelf gnocchi te gaan staan draaien; dat vond ik nou weer iets te tijdrovend dus het alternatief voor dit recept was een pakje gnocchi con patate.. Lekker recept, dus stel je voor hoe goed dit is met vers gemaakte gnocchi!!

Het oorspronkelijke recept komt van de Appie en stond op zo’n kaartje die je altijd in de winkel vind. Ik was op zoek naar iets lekkers en stond naar die kaarten te kijken en nou ja, de rest is history.. 🙂 Het is zo klaar en ik heb het zo aangepast dat het wat lijnvriendelijker is. Het oorsponkelijke gerecht was met uitgebakken spekjes, meer kaas en creme fraiche.

De spekjes heb ik vervangen door hamreepjes, de kaas zoals gezegd wat verminderd en de creme fraîche heb ik de light variant gekozen. Ik ben overigens ook geen fan van light producten en het enige wat ik daarvan eigenlijk gebruik is de light creme fraîche. Die is goed te doen en als je probeert aan de lijn te denken scheelt het toch weer een paar calorietjes!

Ik geef je hier de hoeveelheden die ik heb gebruikt voor 1 persoon voor een lunch maaltijd!

Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Gnocchi met tuinbonen

Totale tijd: 30 min
Porties: 1

Ingrediënten

  • 75 gr tuinbonen vers als je hebt, anders diepvries
  • 175 gr gnocchi con patate
  • 1 sjalotje gesnipperd
  • 25 gr rucola
  • 50 gr hamreepjes
  • 1 eetlepel creme fraiche light
  • parmezaanse kaas om te raspen
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Breng alvast een pan met gezouten water aan de kook. Gnocchi hoeven maar twee minuten te koken dus wacht daarmee tot het eind.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit het uitje.
  • Voeg de hamreepjes toe en bak deze op hoog vuur knapperig. Draai het vuur weer wat lager en voeg de diepvries tuinbonen toe. Gebruik je vers kook ze dan even kort tot ze gaar zijn.
  • Laat het geheel ongeveer een minuutje of 5-6 pruttelen tot de tuinbonen ontdooit en gaar zijn.
  • Voeg de eetlepel creme fraiche toe en breng op smaak met zout en peper.
  • Zodra de gnocchi gekookt zijn giet je deze af en roert door je tuinbonen mengsel.
  • Schep op je bord en bestrooi rijkelijk met rucola.

Gnocchi met tuinbonen

En wie zat er weer bijna met zijn neus in mijn eten??

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!