Simone's Kitchen

Gestoofde puntpaprika met gepocheerd ei

20140626-MH2A4010

Het gebeurt eigenlijk niet zo heel erg vaak dat ik een recept van een fotoshoot hier deel. Tenzij het een kookboek is en die inmiddels is uitgekomen, zoiets. Maar afgelopen week hadden Alex en ik een leuke shoot voor het bedrijf Sweet Point. Zij zijn specialist op het gebied van punt paprika’s. De recepten zijn gemaakt door Anneke Ammerlaan en om eerlijk te zijn, ze waren allemaal lekker!

De punt paprika – mocht je dit nog niet weten – is zoeter als de gewone paprika wat hem uitermate geschikt maakt om te verwerken in allerlei lekkere gerechten. Zo maakten we een ovenschotel met gevulde puntpaprika’s (met een beetje Marokkaanse smaken), een noodle-gerecht met puntpaprika en kip, dit gerecht hierboven wat heul lekker was en zo nog even verder. De puntpaprika kun je verwerken in zijn rauwe vorm in salades, maar je kunt hem ook bakken, grillen of stoven.

20140626-MH2A4040

Het kritieke punt was natuurlijk het pocheren van de eieren…. In het recept staat dat ze gewikkeld moesten worden in een plastic folietje maar ik vergat vervolgens om die folie in te smeren voor het ei erin ging… Tja… dan kun je dus vergeten dat je je ei er nog uit krijgt!

Maar uiteindelijk is het allemaal gelukt en boven zie je het resultaat. We hadden de nodige paprika’s over na de shoot en ‘s avonds maakte ik hier een heerlijke soep van (paprika’s eerst roosteren in de oven tot zwart geblakerd, dan afdekken met folie en even laten staan. Vel eraf peuteren, bij bouillon doen en pureren en je hebt een zalige paprika soep.

De rest van de recepten zal tzt op de website van Sweet Point verschijnen.

Print recept Pin recept
5 van 1 stem

Gestoofde puntpaprika met gepocheerd ei

Ingrediënten

  • 4 zoete puntpaprika’s rood en/of geel
  • eetlepel olijfolie
  • 1 kleine sjalot superfijn gehakt
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes
  • ¼ theelepel pikant gerookt paprikapoeder pimenton
  • ½ theelepel zonnebloemolie
  • 2 eetlepels water
  • 4 kakelverse grote eieren
  • 1 eetlepel peterselie heel fijn gehakt
  • zeezout
  • 4 stukken huishoudfolie van 30x30 cm
  • 4 kleine kommetjes

Instructies

  • Halveer de puntpaprika’s in de lengte, verwijder de steel en de zaadjes. Snijd de puntpaprika's in reepjes.
  • Verwarm de olijfolie in een kleine koekenpan en fruit de sjalot 1 minuut op heel laag vuur.
  • Schep de reepjes puntpaprika, tijm, gerookt paprikapoeder en wat zout erdoor en fruit 30 seconden mee. Schenk het water in de pan en stoof de reepjes puntpaprika in 20-30 minuten op heel laag vuur gaar, maar niet te zacht. Laat eventueel het overgebleven vocht op middelhoog vuur verdampen.
  • Pocheer vlak voor de puntpaprika gaar is, de eieren. Bestrijk het midden van de stukjes huishoudfolie zo dun mogelijk met de zonnebloemolie. Leg de stukjes folie met de ingevette kant naar boven in de kommetjes. Breek in elk kommetje een ei, draai het folie goed dicht en bind er eventueel een touwtje om.
  • Breng in een pan een flinke laag water aan de kook. Zet het vuur laag, zodat het water nog maar net kookt. Leg de buideltjes met ei in het water en laat het ei gaar worden. Reken 3-4 minuten voor een zachte dooier en 5 minuten voor een ei met een iets stevige dooier.
  • Verdeel. terwijl de eitjes gaar worden, de puntpaprika over 4 bordjes. Maak de eierbuideltjes voorzichtig open laat het ei op de puntpaprika glijden. Bestrooi de borden met de peterselie over het ei en strooi eventueel wat grof zeezout op het ei.
  • Lekker met in wat olie gebakken ciabatta.

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Momenteel in opleiding tot Oersterk Coach. Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

6 comments

  1. Who wouldn’t want to eat such a vibrant and appealing dish! Wowsers!
    🙂
    V

  2. Hmmm wat ziet het er heerlijk uit. Vooral foto 1. Ik eet heel vaak puntpaprika’s idd veel zoeter. En heel vaak kookt Johann maar ik ga wel over het gepocheerde ei 😉

    Liefs Suus

  3. Net samen met mijn dochter uitgeprobeerd. Héérlijk was het.

  4. Pingback: Smaken verschillen zoete puntpaprika, | WellnessWorldBiznizz

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept rating




Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.