Pompoenpannenkoekjes met kokos

Pompoenpannenkoekjes met kokos

Deze pannenkoekjes zijn heerlijk als verwenrecept. Ik moet eerlijk zeggen dat ze de schoonheidsprijs niet meteen verdienen. Maar mijn moeder zei altijd; waar het komt is het toch donker en dat is natuurlijk helemaal waar.

Je maakt deze pompoenpannenkoekjes heel makkelijk met kant- en klaar pompoenpuree (ik koop die van mij bij Amazing Oriental. Merk is Libby en dat vind je dan weer bij de Amerikaanse producten. Let op dat je niet de gezoete variant meeneemt) maar je kunt het natuurlijk ook maken door zelf een pompoen te roosteren. Rooster dan meteen ook wat extra zodat je wat voorraad kunt maken en kunt invriezen. Even werk maar dan heb je ook wat.

Verwarmende specerijen

In deze tijd van het jaar vind ik het met bakken heerlijk om daar verwarmende specerijen aan mijn pompoenpannenkoekjes toe te voegen zoals kaneel, gember en kardemom. Je kunt er ook makkelijk mee varieren of je kunt het jezelf heel makkelijk maken door koekkruiden te gebruiken. Alles bij elkaar en klaar!

Pompoenpannenkoekjes met kokos

Pompoenpannenkoekjes met kokos

Nog geen review

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 30 minuten

8 pannenkoeken

Ingrediënten

  • 155 gr bloem
  • 30 gr bruine suiker
  • 1 tl bakpoeder
  • 1/2 tl baksoda
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gember
  • 1/4 tl nootmuskaat
  • 40 gr kokosrasp
  • 1/4 tl kruidnagel
  • 1/4 tl kardemom
  • 1/4 tl zout
  • 1 ei groot
  • 180 ml kokosmelk
  • 75 gr yoghurt
  • 170 gr pompoenpuree
  • 2 el roomboter of olijfolie
  • honing
  • poedersuiker

  • Roer bloem, bruine suiker, bakpoeder, baksoda, kaneel, gember, nootmuskaat, kokos, kruidnagel, kardemom en zout in een grote kom goed door elkaar.
  • Mix ei, kokosmelk, yoghurt, pompoenpuree en roomboter in een andere kom. Roer dit natte mengsel door het droge mengsel tot een gladde massa. Het wordt een beduidend dikker deegmengsel dan wat je gewend bent van gewone pannenkoeken
  • Zet een pan op middelhoog vuur en verhit een klontje roomboter. Schep met een diepe lepel het beslag in het midden van de pan. Omdat ze redelijk dik zijn duurt het even voor ze gaar zijn in het midden. Draai het vuur laag en neem dus de tijd. Keer dan om en bruin de andere kant.
  • Hou de pannenkoekjes warm in een oven op 100˚C tot alles klaar is. Serveer warm met honing en/of poedersuiker

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 157kcal | Koolhydraten: 23g | Eiwit: 3g | Vet: 6g | Verzadigd vet: 4g | Cholesterol: 29mg | Natrium: 193mg | Kalium: 173mg | Vezels: 2g | Suiker: 6g | Vitamine A: 3435IU | Vitamine C: 1mg | Calcium: 66mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Nu heb ik natuurlijk vele pannenkoeken op de site staan dus zoek op pannenkoeken en je krijgt ze vanzelf te zien of check even de bieten pannenkoekjes! Alleen al voor de kleur een must make!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.