Altijd als ik op vakantie ben geweest kom ik terug met wat extra kilo’s. Op zich geen drama want die kilo’s zijn er wel weer snel af en je gaat tenslotte niet op vakantie om op (het spreekwoordelijke) houtje te bijten. Maar na twee reizen na elkaar (Turkije en Griekenland) is het wel weer even tijd om te focussen op gezonde voeding. Op de een of andere manier blijf ik na een vakantie vaak een beetje hangen in ongezonde gewoontes. Teveel snacken, teveel suiker enzovoort.

Dus bedacht ik dat het leuk zou zijn als we deze zomer eens samen fit gaan worden. Ik zette de zomerfit community op waar je hier ook lid van kan worden. Het is gratis en bestaat voornamelijk uit een forum waar we elkaar kunnen ondersteunen, recepten kunnen delen of vragen kunnen stellen. Zoiets van ‘samen sta je sterk’. Dus wil jij deze zomer ook de fitste maken sinds jaren? Of wil je wat vakantie kilo’s kwijt of wil je ze kwijt vóór de vakantie? Meld je dan hier aan. Meedoen is natuurlijk helemaal gratis.

zomerfit

Sportvasten

Voor iedereen ziet een gezond voedingspatroon er anders uit. Voor mij persoonlijk betekent het veel groentes en – vooral – niet snacken. Dat is altijd het zwakke punt voor mij. Ik ga vanaf 29 juni weer een ronde sportvasten meedoen met Urban Gym. Ik heb dat vorig jaar ook een keer gedaan en hoewel best pittig, ben ik er nu wel weer aan toe om het nog een keer te doen. Het is bedoelt om je lichaam om te schakelen naar vetverbranding en dat dan natuurlijk vast te houden. De vorige keer ben ik 5 kilo afgevallen waarvan er na afloop weer eentje bij is gekomen, maar dat was te verwachten. Dus lang niet slecht resultaat en ik voelde me na afloop uitstekend.

Hoe jij het gaat doen is persoonlijk, maar ik ben benieuwd of jij tips en trucs hebt! Doe je ook mee met de zomerfit challenge?

Delen is fijn!