Dit lekkere gerecht heeft even wat meer tijd nodig om te maken, maar de kipgehaktballetjes met aubergine en pompoen zijn de moeite waard om op te wachten!

Kipgehaktballetjes met pompoen en aubergine

Kipgehaktballetjes met aubergine en pompoen

Om te beginnen even iets raars met dit gerecht. Ik maakte de kipgehaktballetjes met aubergine samen met Charlotte op een van onze kookdagen. Omdat ik het gerecht ook in de oven wilde doen, gebruikte ik mijn favoriete gietijzeren pan. Echter gebeurde er iets vreemds met de aubergine in die pan. Als je goed kijkt kun je zien dat de aubergine wel heel donker is geworden. Echt bizar. Nog niet eerder meegemaakt, maar ik had dan ook nog niet eerder aubergine in een gietijzeren pan gebakken. Heeft iemand hier ervaring mee? Ik vond het nogal vreemd. Qua smaak was er niks aan de hand maar er zag er toch een beetje ongemakkelijk uit.

kipgehaktballetjes

Met feta

Dat ik een beetje in een feta fase zit had ik laatst ook al verklapt en dit gerecht is geen uitzondering. Hou je niet van feta dan kun je het weglaten natuurlijk, maar het voegt wel echt wat toe qua smaak. Voor dit gerecht maakte ik zelf de kipgehaktballetjes met kipdij, maar wil je het sneller dan kun je uiteraard ook kant- en klaar kipgehakt gebruiken. Daar zitten echter vaak dingen in die ik liever niet eet, dus ik maak het net zo makkelijk zelf. Is ook super snel gebeurd en je kunt er je eigen smaakmakers aan toevoegen.

Hetzelfde geldt voor de pompoenblokjes. Ik rooster die eerst in de oven. Dat duurt even dus wil je het sneller dan kun je kiezen om de pompoen te koken. Dan heb je meestal voldoende aan een minuutje of 10 koken. (afhankelijk van het formaat van je pompoen)

Wat die pan betreft zou ik even niet kiezen voor een gietijzeren pan. Althans geen ongecoate. Je hebt natuurlijk ook een creuset die een coating heeft zodat je niet rechtstreeks op het zwarte gietijzer bakt. Ik ga nog uitzoeken wat er aan de hand is, maar tot die tijd beter in een gewone pan.

Kipgehaktballetjes met pompoen en aubergine

Kipgehaktballetjes met aubergine en pompoen

5 van 1 stem
GangHoofdgerecht
KeukenEuropese keuken

Een lekker makkelijk gerecht met kipgehakt, aubergine en pompoen
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 15 minuten
bereiding 30 minuten
totaal 45 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 650 gr kipdij
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 el kokosolie
  • peper en zout
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 1 el oregano
  • amandelmeel indien nodig
  • 1 ui gesnipperd
  • 400 gr pompoen in blokjes
  • 1 aubergine in blokjes
  • 1 blok feta

  • Snij de kipdij wat kleiner en doe dit samen met peper, zout, oregano, de knoflook en chilipoeder in de kom van de keukenmachine. Draai dit tot een gehakt. Is het te slap voeg dan een beetje amandelmeel toe om het gehakt wat steviger te maken.
    Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Doe de pompoen op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie en peper en zout. Bak dit gaar in de oven voor ongeveer 20-30 minuten. Afhankelijk van het formaat van je blokjes.
  • Draai nu balletjes van het kipgehakt. Verhit een koekenpan met de kokosolie en bak de balletjes gaar en goudbruin. Haal uit de pan. Voeg eventueel nog wat olie toe en bak nu eerst de ui glazig.
  • Voeg de aubergine toe aan de koekenpan en bak deze gaar. Voeg de pompoen toe zodra die ook gaar is en doe de balletjes weer in de pan.
  • Verdeel de feta over de bovenkant en zet dit met koekenpan en al even in de oven zodat de feta smelt. Ongeveer 10-15 minuten.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 590kcal | Koolhydraten: 20g | Eiwit: 36g | Vet: 42g | Verzadigd vet: 18g | Meervoudigd onverzadigd vet: 6g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 14g | Transvet: 1g | Cholesterol: 204mg | Natrium: 688mg | Kalium: 1041mg | Vezels: 5g | Suiker: 10g | Vitamine A: 9182IU | Vitamine C: 14mg | Calcium: 321mg | Ijzer: 3mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Check ook deze recepten:

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.