Als ik dit weekmenu schrijf hebben we net een heerlijke zonnige week achter de rug. Oh wat kan ik daar toch van genieten! Ik vind het dan ook makkelijker om gezond te eten, want in een salade kun je zoveel groenten stoppen. Ook deze week vul ik dus met deze smakelijke gezonde maaltijden en hopelijk ook deze week veel zon om in te genieten.

Maandag – Groenteburgers

Als de zon zo schijnt dan lijkt het wel of iedereen alleen maar aan het barbecueën is. Ik ben niet zo’n grote vleeseter, dus zou dat niet mijn eerste keus zijn. Maar deze groenteburgers klinken me dan wel weer lekker in de oren. Alhoewel….deze komen uit de oven, en dat is voor mij ideaal, omdat op een balkon barbecueën geen goed idee is.

groenteburgers met biet

Groenteburgers met paprika yoghurt

Deze lekkere mini groenteburgers zijn ideaal als snack of als vervanging van vlees bij de maaltijd.
Bekijk het recept

Dinsdag – Pasta met feta

Ik denk dat ik deze al eerder in het weekmenu heb gezet, maar het is zo’n makkelijk en lekker recept. En je kunt ook andere ingrediënten toevoegen die je nog in de koelkast hebt liggen. En terwijl de oven zijn werk doet, kun je nog lekker even in de zon zitten.

Pasta feta tiktok

Pasta met pangrattato (tiktok feta pasta)

Je hebt het misschien langs zien komen op tiktok deze heerlijke pasta met feta!
Bekijk het recept

Woensdag – Tomaten paprikasalade

In de zomer zijn de tomaten altijd wat lekkerder van smaak en dat komt goed van pas als je deze tomaten paprika salade maakt. En met al die kleurtjes ziet je bord er ook vrolijk uit. Wel een hele lichte salade, dus handig om dit als bijgerecht te eten.

Tomaten paprika salade met granaatappel | simoneskitchen.nl

Tomaat-paprika salade met granaatappel

Bekijk het recept

Donderdag – Bloemkoolschotel

Natuurlijk ook bloemkool in dit weekmenu. Maar ook uit de oven, want lekker snel klaar. Stel je voor dat het vandaag ook weer lekker weer is…..

bloemkoolschotel met worst

Bloemkoolschotel met krokante worst

Een lekker snelle bloemkoolschotel waarbij je de bloemkool roostert in de oven terwijl je de rest in de pan klaarmaakt.
Bekijk het recept

Vrijdag – Pittige paprikasoep

Ben ik de enige die extra behoefte heeft aan smaak met warm weer?? Ik hou altijd wel van pittig eten, maar in de zomer helemaal. Dus hup hup deze paprikasoep op het menu voor vanavond. En ik maak een extra bakje, want morgen is hij extra lekker voor bij de lunch bijvoorbeeld.

Pittige paprikasoep met feta

Pittige paprikasoep met feta

Een heerlijk pittige paprikasoep met tomaat en feta
Bekijk het recept

Zaterdag – Pokébowl met speklapjes

Om het thema maar door te voeren deze week, ook vandaag een makkelijke bowl om de week mee af te sluiten. Er staan er meerdere op de site, maar deze is weer gevuld met andere ingrediënten en dat maakt het ook weer verrassend anders.

Rijstbowl met speklapjes

Pokebowl met speklapjes

Speklapjes; ik eet ze eigenlijk te weinig, want lekker knapperig gebakken zijn ze heerlijk! In deze pokebowl komen ze goed tot hun recht!
Bekijk het recept

Zondag – Torta di cioccolate

Dit gerecht klinkt natuurlijk heerlijk Italiaans en dat past wel bij zonnig weer. De voorbereiding is gelukkig niet zo lang en daarna doet ook hier de oven de rest van het werk. Maar kun je toch het diner van deze zondag afsluiten met een knaller.

20131007 MH2A9595

Torta di cioccolata

Bekijk het recept

Delen is fijn!