Deze lekkere groenteburgers met knolgroente zitten vol met groente en zijn ideaal als onderdeel van een maaltijd of als lekkere snack. Serveer ze met de paprika mayonaise.

groenteburgers met biet

Groenteburger met paprika yoghurt

Deze mini groenteburgers zijn gemaakt met diverse knolgroentes. Je kunt het aanpassen naar je wens of naar gelang je nog iets in de koelkast hebt liggen wat op moet. Een klein dingetje om rekening mee te houden is dat je er niet teveel biet doorheen raspt. Biet is vrij aards van smaak en teveel is niet lekker.

Je kunt de groenteburger op verschillende manieren bakken. Ik koos er hier voor om ze in de oven te bereiden. Het zijn glutenvrije groenteburgers waardoor ze wat sneller uit elkaar vallen dan gewone burgers (met of zonder groente) Het is dus handiger om ze niet om te hoeven draaien in een koekenpan.

Dat gezegd hebbende; je moet ze ook in de oven even omdraaien, anders wordt de andere kant niet goed gaar. Ik gebruik vaak aan het eind nog even de gril om ze een krokant korstje mee te geven, maar let op dat ze niet te hard gaan en de hele boel verbrand.

Bijgerecht

Je kunt de groenteburgers vervolgens goed gebruiken als vleesvervanger. Serveer ze dus bij de avondmaaltijd of gebruik ze als lekker gezonde snack. De paprikadip is wel echt een must voor dit recept. Lekker om de burgertjes te serveren met veel van de dip. Om de dip te maken gebruikte ik mayonaise en ook kokosyoghurt om het net even wat minder zwaar te maken. De kokosyoghurt kan desgewenst vervangen worden voor een andere soort yoghurt naar keus. Let wel op de smaak van de yoghurt die je gebruikt. Ik vind soja yoghurt bijvoorbeeld altijd nogal zoet. Dat past minder goed.

Check ook deze burgers eens:

groenteburgers met biet
Print recept Pin recept
No ratings yet

Groenteburgers met paprika yoghurt

Deze lekkere mini groenteburgers zijn ideaal als snack of als vervanging van vlees bij de maaltijd.
Bereidingstijd: 30 min
Totale tijd: 30 min
Porties: 24 stuks

Ingrediënten

  • 500 gr geraspte knolgroente pastinaak, wortel, biet, zoete aardappel
  • 50 gr spinazie fijngehakt
  • 2 el munt fijngehakt
  • 2 el peterselie fijngehakt
  • 1 el sesamzaad
  • 1 ei
  • 2 el kokosmeel
  • 90 gr amandelpasta
  • 50 gr chiazaad
  • Zout en peper
  • Olijfolie

Saus

  • 4 el mayonaise
  • 1 gerookte paprika
  • Peper en zout
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el kokosyoghurt
  • 1 rode peper zaadlijsten verwijderd

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200˚C.
  • Meng alle geraspte groentes met de overige ingrediënten. Mix alles goed door.
  • Let op dat je niet teveel biet gebruikt in de koekjes. Biet zorgt voor een wat aardser smaak en teveel is niet lekker.
  • Vorm met je handen kleine burgertjes van de groentemix. Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en besprenkel ze met wat zeezout en olijfolie. Zet in de oven en bak ze voor 15 minuten.
  • Draai ze dan om en bak nog eens 10 minuten aan de andere kant.
  • Maak de saus door de ingrediënten bij elkaar te doen in een keukenmachine of kleine blender. Draai de paprika erdoorheen tot glad en breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de saus bij de groenteburgers
Gang: Bijgerecht
Keuken: paleo
Trefwoord: bietjes, pastinaak
Dieetsoort: glutenvrij, Vegetarisch

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 74kcal, Koolhydraten: 6g, Eiwit: 2g, Vet: 5g, Verzadigd vet: 1g, Meervoudigd onverzadigd vet: 2g, Enkelvoudig onverzadigd vet: 2g, Transvet: 1g, Cholesterol: 8mg, Natrium: 44mg, Kalium: 144mg, Vezels: 3g, Suiker: 1g, Vitamine A: 307IU, Vitamine C: 8mg, Calcium: 43mg, Ijzer: 1mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!