Salade met pruimen en spinazie

Salade met pruimen, wortel en spinazie

Een heerlijke salade met pruimen, wortel en spinazie die het ideaal doet als bijgerecht of lichte lunch.

Het is weer volop tijd van de pruimen. Gek genoeg eet ik ze eigenlijk weinig. Ja de gedroogde variant soms want die zijn tenslotte altijd voorradig maar de verse pruimen niet zo heel vaak. De voornaamste reden daarvan is denk ik dat ik nogal eens pech heb met pruimen.

Koop ik ze en dan zijn ze kneiterhard. Draai je je even om en dan zijn te rijp. Dat is lastig met pruimen, maar als ze goed zijn….? Dan zijn ze ook echt heerlijk. En in deze salade met pruimen heb je natuurlijk wel mooie rijpe pruimen nodig.

Dus even goed opletten als je ze koopt. Je kunt het wel voelen trouwens want een onrijpe pruim voelt als een steen en een rijpe geeft een beetje mee. Niet te hard knijpen natuurlijk.. 🙂

Lekker als lunch of bijgerecht

Ik vind deze salade met pruimen heerlijk als lunch. Het is vrij licht doordat er geen eiwitten in zitten (de salade is dan ook vegan) maar je zou het wat vullender kunnen maken door er bijvoorbeeld een blikje kikkererwten of linzen door te doen. Of als je er vlees of iets dergelijks bij wilt, dan kan dat door er bijvoorbeeld gerookte kip aan toe te voegen.

Eet je de salade met pruimen als lunch dan is het voor 2 personen, als bijgerecht is het voldoende voor 4 personen. De salade doet het bijvoorbeeld goed bij een mooi stukje vis of bij een lekker geroosterd kippetje.

Wil je er wat meer vulling aan toevoegen gebruik dan bijvoorbeeld ook wat nootjes voor eroverheen, wat blokjes avocado of de eerder genoemde peulvruchten.

Salade met pruimen en spinazie

Salade met pruimen en spinazie

5 van 2 stemmen
GangSalade
Keukenpaleo

Decoratief klokje bereidingstijd
bereiding 10 minuten
totaal 10 minuten

4 personen

Ingrediënten

  • 200 gram spinazie gewassen en uitgelekt
  • 4 rijpe pruimen grof gesneden
  • 150 gram wortel klein gesneden of geraspt
  • 1 komkommer in stukjes
  • 2 bosui in ringen

Dressing

  • 2 el olijfolie
  • 1 el citroensap
  • 1 el appelciderazijn
  • Peper en zout

  • Meng alle ingrediënten behalve de dressing en bosui in een kom door elkaar. De dressing maak je door de ingrediënten goed te mengen en op smaak te brengen met peper en zout.
  • Schep op de borden, doe er wat van de dressing over en bestrooi met de bosui.

Voedingswaarde per portie

Calorieën: 73kcal | Koolhydraten: 15g | Eiwit: 3g | Vet: 1g | Verzadigd vet: 1g | Meervoudigd onverzadigd vet: 1g | Enkelvoudig onverzadigd vet: 1g | Natrium: 68mg | Kalium: 624mg | Vezels: 4g | Suiker: 10g | Vitamine A: 11295IU | Vitamine C: 26mg | Calcium: 81mg | Ijzer: 2mg

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.