Gebruik van de MORE tag

Tijdens het schrijven van een nieuw bericht heb je de mogelijkheid om te kiezen voor het plaatsen van een MORE tag. Vergelijk het met een pagina break zoals je die ook in een wordprocessor hebt zoals Word of Pages.
In de meeste templates die je gebruikt zal het gebruik van deze tag betekenen dat je bericht wordt afgebroken op dat punt.
Komt iemand nu binnen via je homepage dan zien ze het geplaatste bericht en alles wat er vóór de tag geplaatst is met daaronder de tekst [lees verder] (of een eigengemaakte versie hierop) Klikken ze hierop dan verschijnt de volledige tekst van de blogpost.

In WordPress en in Blogger zit deze tag boven de tekst op de hieronder aangegeven positie.

bloggerbreak wordpressbreak

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

16 comments

 1. Eindelijk!!! Hier was ik al een hele tijd naar op zoek 🙂
  Thanks!

 2. De knop had ik inmidels wel gevonden, maar bij mij verschijnt er dan op mijn site [continue reading] te staan. En ik schrijf in het Nederlands, dus ik wil graag [lees verder] o.i.d. daar hebben staan. Ik heb zitten zoeken in de html, maar daar staat alleen , en volgens mij geen mogelijkheid om de tekst aan te passen. Of wel? 😀

 3. Wat is het voordeel van die MORE tag?
  Als ik daar vandaag mee start, moet ik dan bij voorkeur ook al mijn oude blogposts van zo’n tag voorzien?
  Btw, superinitiatief deze site. Ik ben fan! 🙂
  Myriam

  • Simone van den Berg

   He Myriam!
   Nee je oude post voorzien van die tag heeft geen enkele zin dus lekker zo laten. De more tag is wel handig voor je nieuwe posts, als je bijvoorbeeld niet wilt dat je hele post in een rss feed terecht komt en alleen het beginstuk. Mensen moeten dan doorklikken als ze de rest willen lezen. Als je de hele post in een RSS zet is het makkelijk(er) om content te stelen. Plus soms wordt het onoverzichtelijk op je site als je hele lange stukken tikt, maar uiteindelijk is het je persoonlijke keuze!

 4. Bedankt! Deze zocht ik al een tijdje en ik had geen idee of het bestond, hoe hij heette of hoe hij er uit zag (en dan wordt het moeilijk zoeken 😉 ). Ga hem meteen gebruiken.
  Snap nu ook eindelijk hoe die hele handige, slimme korte berichtjes in mijn RSS feed terecht komen! Top.

 5. Ik zet het er altijd handmatig in.
  Want het ligt maar net aan de post.
  html code
  Die tekst “Klik hier voor het recept” kun je dus veranderen in wat je wilt.
  Gewoon, niet op het WYSIWYG tabje, maar het html-tabje.
  Eigenlijk schrijf ik alles op het html-tabje en kom ik nooit op het WYSIWYG tabje.

 6. Oh, hij laat de html code in mijn comment niet zien!
  Dat schiet niet op, haha. Kun jij dat nog editten, Simone?

 7. Wat leuk, dat wist ik niet. Leuk om al die extra’s te lezen, wat een inspirerend blog.
  Overigens zou ik bij mij wel erg twijfelen, als ik de tekst zou afsnijden doe je 2 dingen:
  – of de lezer gaat weg want je ziet niet het hele blog en ik heb geel foto’s om de lezer te laten zien dat zij het ook kunnen maken.
  -Van de andere kant verleid je jouw bezoeker door ook bij het anderen recepten te gaan neuzen, want ook daarvan zie je de kop.
  En dan krijg je weer een twijfel geval. Wat is nu slim?
  Ga vooral zo door!

 8. Ik denk dat het persoonlijk is, Carola. Ik heb normaal gesproken een ontieglijke hekel aan die more-tags. 🙂

  Ik gebruik ze op mijn site om het aanhangsel met voorbeelden van producten die zo ongeveer te koop zijn te verbergen, want die boeien de meeste mensen (en mij) niet zo en dat is ook puur extra informatie, voor wie naar de toko wil om iets te kopen, dat je dan kunt zien hoe zo’n potje chilibonensaus eruit ziet. Dat zoekt makkelijker in de schappen.

  En verder ben ik de more-tage ook gaan gebruiken voor receptenposts, omdat die er ook elke keer weer anders uitzien, qua opmaak en lengte en dat vind ik dan storend/onrustig.

  Maar het hoofddoel van mijn site is dus het bespreken en uitleggen van producten/ingredienten en daarvoor hoeven mensen nooit door te klikken. Dat kun je gewoon lekker onder elkaar lezen. En dat is precies zoals ik het zelf fijn vind. Maar ik weet dat er mensen zijn die dat juist niet fijn vinden. Dus ja, iedereen moet voor zichzelf beslissen hoe die het doet, daar bestaat volgens mij geen goede richtlijn voor.

  PS. Thanks Simone! Keurig opgelost. Zou mensen niet wilen verwarren met verborgen adviezen. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *