Project hormoonbalans week 1

Vorige week vertelde ik jullie al over mijn struggle om af en toe de balans te bewaren. Heel herkenbaar bleek want ik schijn niet de enige te zijn die daar moeite mee heeft. Niet zo verrassend natuurlijk maar goed.

Even proeven…. Foto door: Saskia lelieveld

Fotoshoots

Om nu te zeggen dat het deze week goed ging… Nope… Ik merk dat ik enorm veel moeite heb om tijdens fotoshoots van al het lekkers voor mijn neus af te blijven. Afgelopen week was dat kaas. Kaas in grote hoeveelheden. En laat ik nu toevallig een groot liefhebber van kaas te zijn.. niks mis met een blokje overigens maar het blijft dan nooit bij éen blokje. En vandaag – as we speak – heb ik een koekjesshoot. Moet ik al vertellen dat ik daar nu al met “angst en beven” naar kijk?

Mijn voornemen is om gewoon niet aan dat ene koekje te beginnen. Ik merk dat het goed gaat als ik gewoon geen dingen in mijn mond stop. Maar ja, om eerlijk te zijn is dat best lastig en zeker als de klant allerlei lekkers heeft gemaakt en jij vervolgens weigert om dat te eten. Snap je het dilemma?

En dan ga je thuis gewoon verder

Het stomme is dat ik dan vervolgens thuis lekker verder ga met snaaien. Want ik heb die kaas toch al in mijn maag zitten dus dan kan dat koekje er ook wel bij. En die nootjes.

Dus het was geen goed begin, maar laten we vooral kijken naar wat er wel goed ging en niet naar wat er allemaal fout ging. Je moet ergens beginnen tenslotte.

Tom en ik gingen van de week lunchen en namen eerst nog een kopje koffie op een terras. Daar lag een koekje bij, een koffieleutje. Nu vind ik die dingen helemaal niet lekker, maar ik had de verpakking al open gemaakt en mijn mond hing al half open om hem naar binnen te schuiven toen ik me realiseerde waar ik mee bezig was. Koekje weer terug gelegd op het schoteltje en niet opgegeten. Gek toch dat je dat soort dingen uberhaupt wilt eten, terwijl het niet eens lekker is. Dat soort automatisme… daar moet ik vanaf. Dus dat vond ik wel een goede van mezelf.

Qua avondeten ging het ook goed. We hebben de hele week gezond gegeten voor het diner. Veel groente, klein beetje vlees, geen snelle koolhydraten.

Plus van deze week:

  • Koekje laten liggen bij de koffie
  • Avondeten gezond gegeten
  • bij thuiskomst banaantje genomen in plaats van in de koektrommel duiken
  • Lunch thuis salades gegeten

Min van deze week:

  • Overdosis kaas tijdens shoot
  • ’s Avonds koekjes bij de koffie
  • Woensdagavond nootjes bij het tv kijken
  • weer niet gesport

Gisteren heb ik het examen hormoonfactor gehad. Al dat studeren helpt ook niet mee om goed te eten. Dus ben blij dat dat in ieder geval voorbij is en hopelijk ben ik geslaagd.  Al dient het volgende examen zich al weer aan, maar daarover later meer.

In een oproepje in de nieuwsbrief die ik elke week uitstuur (als je je hiervoor wilt opgegeven kan dat onderaan deze post) vroeg ik of er een onderwerp is op hormoongebied waar je graag meer over wilt weten. Ik kreeg massaal antwoord en heb dus al een hele lijst met onderwerpen waar binnenkort meer over online komt. 😉

Voor nu hoop ik volgende week op een betere week!

Tot dan!

 

 

Delen is fijn!