Allereerst wens ik jullie allemaal een heel gezond en goed 2022 toe. In de hoop dat corona met al zijn perikelen steeds meer onder controle komt en op de achtergrond verdwijnt in plaats van op de voorgrond blijft. Ik heb wel weer zin in een mooi reislustig jaar en dat gun ik jullie ook. Maar nu eerst het lekkere weekmenu voor de eerste week van 2022.

Maandag – Speculaas granola

In principe doe ik aan intermitting fasting en dat bevalt mij erg goed. Maar als ik dan wil ontbijten dan vind ik het heerlijk om Griekse yoghurt te eten met iets van muesli of granola. Deze speculaas granola houdt nog een beetje de sfeer en de smaak van december vast en is zo lekker.

Speculaas granola

Speculaas granola

Dit recept maakt een behoorlijke hoeveelheid van ruim een pond. Ideaal om je voorraad granola aan te vullen
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Groene salade met kruiden

Hebben jullie ook allemaal weer goede voornemens gemaakt om gezonder te gaan eten en het liefst ook nog af te vallen? Nou ik ga het in ieder geval weer proberen. Deze salade zal mij wel helpen, toch?!

Groene kruiden en doperwtensalade | simoneskitchen.nl

Groene kruiden en doperwten salade

Lekker als lichte lunch of als bijgerecht bij diner
Bekijk het recept >>

Woensdag – Gevulde pastaschelpen

Niet dat ik na twee gezonde dagen weer klaar ben met gezond eten hoor, maar voor iedereen die daarnaast ook van lekker eten houdt heb ik deze gevulde pastaschelpen uitgekozen. Voor elk wat wils zeg maar.

Gevulde pastaschelpen

Gevulde pastaschelpen

Een heerlijke vegetarische pasta gevuld met spinazie en ricotta. Een klassieker dus
Bekijk het recept >>

Donderdag – Knolselderijsoep

Een lekkere warme kop soep is met koud weer ook als een makkelijke maaltijd met lekker vers brood. Meer heb je dan niet nodig en deze soep heeft een aparte combinatie van knoselderij en makreel.

Knolselderijsoep met makreel

Knolselderijsoep met makreel

Een heerlijke soep met gerookte makreelsnippers bovenop
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Ontbijtshaksuka

Shaksuka is vorig jaar welk een hype geweest. Want het is gezond en makkelijk. Mocht je wel van een stevig ontbijt houden dan is deze ontbijtshaksuka een lekker en gezond idee. Overigens ook prima als avondmaaltijd!

Ontbijtshakshuka

ONTBIJTSHAKSHUKA

Eet je liever geen nachtschade dan kun je de paprika in dit recept weglaten en vervangen door extra champignons of bijvoorbeeld stukjes courgette. Het recept is voor 1 persoon of als je niet zoā€™n grote eter bent voor 2.
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Hacheebowl

Vroeger aten wij thuis in de winter regelmatig hachee. En dan had je pech als je op de kruidnagel beet. Die krengen verstoppen zich altijd op onverklaarbare wijze en komen pas weer op je bord tevoorschijn. Dit gerecht is een hele andere invulling op dit thema.

Hacheebowl

Hacheebowl met bloemkoolrijst

Een verrassende manier om hachee te serveren. En je kunt het natuurlijk altijd ook op de traditionele manier verwerken.
Bekijk het recept >>

Zondag – Oud Hollandse poffertjes

Pannenkoeken en poffertjes eten is natuurlijk echt een Nederlands gebeuren. Nadeel van pannenkoeken is dat je er zo vol van zit, maar poffertjes zijn daar een goede variatie op. Lekker met echte roomboter en lekker veel poedersuiker.

Oud Hollandse poffertjes

Recept voor Oud Hollandsche poffertjes

Er gaat toch niks boven zelf gemaakte Oud Hollandse poffertjes!
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!