Lekker en gezond weekmenu

Goedenmorgen en welkom bij het eerste weekmenu voor het nieuwe jaar! Ik heb lang nagedacht over het weekmenu. Het maken van twee menu’s (1 paleo en 1 gewoon) is namelijk behoorlijk veel werk.

Ik heb besloten om er met ingang van deze week één menu van te maken. Het lekker en gezond menu. Dat zal grotendeels paleo zijn, maar met soms andere opties. Waar nodig geef ik per dag een andere optie die bijvoorbeeld wel of niet glutenvrij is, zodat het voor iedereen aanpasbaar is.

Kijk zelf maar en laat me vooral weten wat je ervan vindt en of het op deze manier voor jou werkbaar is!

Groene kiprisotto

Maandag – Groene broccolischotel met kip en hazelnootjes

Ik weet niet hoe het met jullie is, maar ik ben echt wel toe aan extra veel groente deze week. Na al het gesnoep van de vorige week. Deze broccolirisotto is een goed begin daarvoor! Of probeer deze pasta met broccolipesto.

Dinsdag – Pompoenburgertjes

Deze lekkere pompoenburgertjes zijn heel veelzijdig. Je kunt ze eten in combinatie met een lekkere groene salade of rooster er groentes bij. Of draai het om en serveer de burgertjes als de groente en braad er een stukje kip bij. Opties genoeg!

Vind hier het recept voor de pompoenburgertjes.

Pittige pompoenballetjes met walnoot
geroosterde aardappels met spruitjes

Woensdag – Geroosterde aardappels met spruitjes

Wil je liever geen aardappels eten, vervang dit dan voor geroosterde zoete aardappels. De vegan mayonaise vervang je dan voor gewone mayonaise.

Vind hier het recept voor de geroosterde spruitjes met aardappels.

Donderdag – Knolselderijsoep met makreel

Deze heerlijke knolselderijsoep eet je met een topping van gerookte makreel. Dit kun je uit blik gebruiken of koop een gerookte filet bij de visboer. Hou je niet van makreel? Vervang dit dan door krokant uitgebakken stukjes kipdijfilet.

Vind hier het recept voor de knolselderijsoep.

Knolselderijsoep met makreel
Supergroene roerbakschotel

Vrijdag – Supergroene roerbakschotel

Deze heerlijke roerbakschotel zit bomvol met groene groentes. Eet het zo of serveer er een mooi stukje vlees bij.

Vind hier het recept voor de supergroene roerbakschotel.

Zaterdag – Kleurige salade

Lekker makkelijk voor de zaterdag is deze heerlijke kleurige salade. Wil je de salade wat meer vulling geven? Vul het dan aan met uitgebakken stukjes kip of een mooie moot zalm.

Vind hier het recept voor de kleurige salade.

Kleurige salade
Amandel crumble

Zondag – bramencrumble

Deze heerlijke bramencrumble is een perfect ontbijt voor de zondag. Of eet het als dessert met een bol vanille ijs.

Vind hier het recept voor de bramencrumble.

Delen is fijn!