Lekker & gezond weekmenu voor week #29
Maandag – Italiaanse bruidssoep
We beginnen de week met een lekker soepje. Ik vind maandag vaak een goede dag voor een soep om de overgebleven groentes van het weekend op te maken, maar je kunt de soep natuurlijk ook prima op een andere dag maken.
Dinsdag – Zomerse salade met mango en spelt
Ik vind spelt heerlijk in een salade. Wil je liever geen spelt dan kun je dit ook vervangen door bijvoorbeeld bloemkoolrijst, rijst of een ander graan naar keuze.
Zomerse salade met mango en spelt
Woensdag – quiche met gehakt
Weer een lekkere quiche voor op de woensdag. Je kunt dit ook prima bewaren voor de lunch de volgende dag. Lekker handig!
Quiche met gehakt en paprika
Donderdag – Poké bowl met avocado en bloemkoolrijst
Dit is by far mijn favoriete poké bowl. Bomvol met groentes en ik varieer deze regelmatig door er bijvoorbeeld gerookte zalm aan toe te voegen of stukjes uitgebakken kip.
Vrijdag – Crispy citroenkip
Een heerlijke citroenkip die je makkelijk kunt omtoveren tot een paleo versie. In dat geval laat je de wijn en de slagroom weg. Vervang de slagroom door kokosroom en de wijn door extra bouillon. De olie vervang je door ghee of olijfolie en klaar!
Zaterdag – tuna melt
Lekker snel en makkelijk voor op de zaterdag, een heerlijke tuna melt!
Zondag – Madeleines
Deze glutenvrije madeleines wil je gewoon een keer gemaakt hebben. Geloof me… Zo lekker!