Het jaar dat begon

Tjonge, wat een jaar is het geweest. Bizar wel eigenlijk. In januari dacht ik nog dat dit jaar míj́n jaar zou worden. 2019 was niet al te best op vele vlakken maar vooral op het persoonlijk vlak ging het niet al te goed. Dus dat zou anders worden in 2020. Tom en ik hadden besloten om toch met elkaar door te gaan na een crisis in 2019.

Ik had allerlei mooie reisplannen uitgestippeld waaronder een fantastische reis naar Bali.

En toen begon het langzaam maar zeker in te storten. Ten eerste ging onze reis naar Hong Kong niet door. Vanwege de toen opkomende corona was de situatie onduidelijk en onzeker en besloten we om niet naar Hong Kong te vliegen. Gelukkig net op het moment dat de KLM besloten had om het geld te retourneren dus zonder al te veel financiële rompslomp konden we de reis annnuleren.

Ierland

Het alternatief was om naar Ierland te gaan voor een roadtrip. We zouden vliegen op 14 februari.

Op 9 februari – mijn verjaardag – barstte de bom echter tussen Tom en mij. Leuke herinnering ook trouwens aan je verjaardag, maar dat even terzijde. Die nacht besloot ik dat ik dit niet meer wilde en was het officieel. Na 28 jaar besloten we om uit elkaar te gaan.

Omdat we geen ruzie hadden wilden we wel nog op vakantie. Dat werd een andere vakantie dan anders, met gesprekken die je normaal niet voert op vakantie, maar het was wel een goede afsluiting en we hadden een leuke reis door het mooie Ierland.

Administratieve rompslomp

Uit elkaar gaan is op zich al niet heel eenvoudig. Zeker niet na zoveel jaar van samen zijn. Maar als je daarnaast ook nog eens een huis samen hebt en je hebt een bedrijf samen dan maakt dat het niet makkelijker.

Een huis vinden voor Tom was óók al niet heel eenvoudig. Het was al vrij snel duidelijk dat ik in ons huis zou blijven wonen met de katten en dat Tom een ander onderkomen zou zoeken.

Uiteindelijk na heel veel bezichtingen lukte het om een leuke flat te vinden en konden we die stap weer afsluiten. De verhuisdatum was 1 augustus. Dus 6 maanden na de beslissing was het eindelijk zover. Inmiddels zijn we 5 maanden verder.

Bevriend zijn we nog steeds. Gelukkig want ik kan me niet voorstellen hoe je uit elkaar moet gaan als je grote ruzie hebt! Dat lijkt me nog meer ellende.

Alleen

Voor het eerst in 30 jaar woonde ik ineens weer alleen. Dat is gek aan de ene kant, maar voelde ook heel goed aan de andere kant. December is wat dat betreft niet de makkelijkste maand. Met alle feestdagen en de corona regels is het dan soms wel heel erg alleen. Natuurlijk heb ik wel lieve vriendinnen en het is niet zo dat ik als kluizenaar leef (haha) maar het is natuurlijk wel anders.

Zakelijk

Op zakelijk gebied ging het dit jaar gelukkig voor de wind. Dat was in maart bij de eerste lockdown nog wel erg spannend, want die eerste week werden alle shoots afgezegd. Onzeker want niemand wist natuurlijk hoe nu verder. Gelukkig bleek uiteindelijk dat 2020 een van mijn meest succesvolle jaren zou worden zakelijk gezien.

Simone’s Kitchen

Ook op Simone’s Kitchen groeide de bezoekers gestaag. In april (geloof ik dat het was) besloot ik om alle andere sites te integreren in Simone’s Kitchen en dat bleek een goede beslissing.

Hoe het er volgend jaar uit gaat zien weet ik nog niet precies. Ik ben gestopt bij Paleo Magazine omdat het simpelweg niet meer te combineren was met de rest van mijn werkzaamheden. Paleo recepten blijf ik hier zeker nog wel delen, maar hoe het jaar er verder uit gaat zien, daar moet ik echt nog even over nadenken.

Stiekem ben ik toch ook weer een nieuwe site begonnen: Simone Online. Hoe dat er verder uit gaat zien en welke richting die op gaat weet ik ook nog niet. Ik wil zeker die focus op Simone’s Kitchen houden dus dat blijft mijn hoofdprioriteit.

Ik hoop natuurlijk dat jullie het komende jaar ook weer veelvuldig langs blijven komen. Want zonder jullie was Simone’s Kitchen er natuurlijk niet geweest. Altijd leuk om te horen welke recepten jullie van de site gemaakt hebben!

Voor iedereen een heel mooi, en vooral gezond, 2021!

Delen is fijn!