Een maand verder…

Tja, wat zal ik er eens van zeggen: was afgelopen maand een schoolvoorbeeld van hoe je gezond moet eten? Nope… Heb ik me heel goed aan mijn geweldige voornemens gehouden? Nope… Is het erg gelukt met die balans houden? Nope… Kortom, er is nog wat werk aan de winkel zeg maar.

Ik kan nu een lijst gaan neerzetten van alles wat niet goed is gegaan maar dat heeft niet zoveel zin. Laten we het erop houden dat een kookboek maken met de allerlekkerste koekjes niet meehelpt en een topreis naar Ierland ook niet. Tja… 🙂 Wederom is mijn struikelblok die rottige suiker. En als ik daar eenmaal aan begin dan is het eind zoek en staat mijn suikerdraak weer keihard te blazen voor de deur.

Onderdeel van mijn reis naar “food freedom” is dat ik besloten heb om me vooral niet druk te maken over wat is geweest. Ken je dat gevoel van enorme teleurstelling in jezelf en de wereld als je op de weegschaal ziet dat je een kilo (of meer) bent aangekomen? Ik kan daar heel erg last van hebben maar echt constructief is het absoluut niet. Natuurlijk is het nuttig om te kijken waar je de mist bent ingegaan en te kijken hoe je dat een volgende keer kunt voorkomen.

Natuurlijk kan ik mijn werk de schuld geven en dat doe ik dan ook graag en vaak, maar uiteindelijk slaat dat ook nergens op. Het is nu eenmaal wat ik doe en er is nog een andere keuze dan gedachteloos bakken met koekjes naar binnen werken. Toch? Op de tweede koekjesshoot begon ik de dag goed en nam ik pas na de lunch mijn eerste koekje. Maar dat was ook meteen het eind van mijn goede voornemens en hop toen moest ik álle koekjes proeven. En natuurlijk twee bakken met koekjes mee naar huis nemen want Tom moest ze natuurlijk ook proeven!

Nou goed, laten we daar over ophouden want dat dat niet zo’n goed plan was, moge duidelijk zijn.

Nieuwe maand, nieuw begin

De komende maand moet ik veel recepten maken. Gelukkig grotendeels gezonde recepten voor een superleuk project waar ik voor gevraagd ben (waarover later meer) dus ik ben blij dat ik daar in ieder geval niet zo sterk in de verleiding wordt gebracht! Dus dat scheelt.

Tom en ik hebben afgesproken dat we elke dag een uur gaan wandelen, voor of na het eten. Ten eerste is dat gezellig want geen afleiding van telefoons, tv of andere digitale media en ten tweede is dat een prima manier om een beetje beweging te krijgen. En ik ga weer de sportschool in voor het broodnodige spieronderhoud. En misschien moet ik maar eens eindelijk gaan spinnen. Al tijden weer van plan maar tot nu toe is het er nog niet van gekomen.

En ik ga weer lekker veel groente eten, stoppen met al die suikerdingen en beetje meer hormoonbalans recepten zeg maar… Dus wordt vervolgd….

Delen is fijn!