Van de week las ik een artikel van Brenda van Healthcreators over de overgang en of je dan aan ‘moet’ komen. Toevallig had ik – terwijl ik genoot van een lekkere sachertorte – al bedacht dat ik, eenmaal weer terug in Nederland, weer flink aan de slag moet. In januari deden we natuurlijk een whole30 en dat ging super goed, maar door reizen en even wat minder motivatie is de klad er een beetje ingekomen. En wat ik wel merk sinds ik in de overgang ben is dat ik sneller aankom en wat lastiger afval.

Dat wil niet zeggen dat afvallen onmogelijk is maar het kost wel degelijk meer moeite. Het artikel van Brenda is goed om even door te lezen als jij ook worstelt met diezelfde ‘problemen’. Om mezelf een stok achter de deur te geven en wellicht een aantal mensen in het proces te stimuleren ga ik bijhouden hoe het gaat, wat ik heb gegeten en wat ik er allemaal voor gedaan heb.

Sinds een week of twee sport ik weer bij Nicole van Urban Gym Almere en dat is op zich al een hele goede stap in de goede richting. Met Nicole doe ik voornamelijk krachttraining. Ik voel me daar beter bij en ik realiseer me dat het onderhouden van spieren, pezen en botten super belangrijk is. En helemaal op het moment dat je in de overgang terecht bent gekomen. Osteoporose zit niemand op te wachten lijkt me. En bovendien is het zaak om die spieren en pezen ook te onderhouden. Rust roest zei mijn moeder vroeger al.

Maar als je het hebt over afvallen dan is voeding zo’n 80% en sport de overige 20%. Dus met alleen elke dag een uurtje wandelen kom je er niet. Er zal echt óók wat aan die voeding moeten gebeuren. En terwijl ik dan zelf bezig ben met wat kilootjes kwijt raken neem ik ook een paar populaire dieetmethodes onder de loep. De voor- en nadelen ervan.

Geen dieet maar lifestyle

Ik heb het al eerder gezegd maar ik geloof niet in een ‘dieet’. De enige manier om blijvend gewicht te verliezen is het veranderen van je gewoontes en je lifestyle. Dat is ook mijn doel (en die eeuwige struggle ook hoor…) Ik zal ongeveer 1 x per maand een update geven hoe het met mij gaat, maar extra informatie komt wel vaker online. Ik begin vandaag. Doe je met me mee? Via de facebook groep Gezond met Simone’s Kitchen zal ik wat vaker dagelijkse updates geven.

Delen is fijn!