Je hoort het vaak; mensen die roepen dat als er iets ophoudt in je leven dat daar dan wel weer wat anders voor in de plaats komt. Dat ‘dingen vanzelf op je pad komen als het daar tijd voor is’ of dat ‘alles altijd wel weer goedkomt’. Dat klinkt allemaal hartstikke mooi natuurlijk en ik ben zeker iemand die altijd positief in het leven staat maar ik heb wel het idee dat ik op het moment een beetje aan het “prutsen” ben.

Besloot ik nog niet zo heel erg lang geleden dat ik toch een carriere als health coach ging ‘doen’, inmiddels twijfel ik wel of ik daar wel voor in de wieg ben gelegd. Ik wil graag mensen inspireren en motiveren maar of ik dat dan wil doen door 1 op 1 sessies te hebben of dat ik dat op een andere manier kan invullen? Daar staat nog een mega groot vraagteken voor.

Business coach

Er is natuurlijk een reden dat ik begonnen ben met een business coach. Ik heb even wat hulp nodig om dingen op een rijtje te zetten en de opties tegen elkaar af te wegen. Want in mijn hoofd blijft het een soort van ping-pong. Wil ik dit of wil ik dat? Doe ik dit wel of doe ik dit niet? Een eindeloze reeks van vraagtekens die alleen maar meer vraagtekens oproepen.

Het is ook niet dat ik pas 25 ben of zo. Hahaha… Het is toch nu zo langzamerhand wel eens tijd dat ik weet wat ik wil. Een ander mens is nu bezig met het plannen van zijn pensioen en ik zit me te bedenken welke nieuwe carriere ik eens ga ondernemen. Hoezo gek… Maar even voor de goede orde; ik geloof niet in het feit dat je na de 50 maar op je kont moet gaan zitten. Integendeel. Maar het is wel een gedachte die me af en toe bekruipt. ‘He doe eens even lekker normaal van den Berg. Voor je er erg in hebt ben je 60 en je gedraagt je als een puber.”

20180417 W6A1356

Over een aantal dingen ben ik wel duidelijk (god zij dank!) en een daarvan is dat ik stop met het geven van workshops. De laatste (inmiddels vol) is op 20 oktober en daarna is het einde oefening. Er zijn zoveel anderen die inmiddels ook leuke workshops geven dat ik niet vind dat ik nog een toegevoegde waarde heb. Bovendien is het genoeg geweest na ruim 12 jaar workshops. Genoeg is genoeg. Het was leuk maar nu is het tijd voor wat anders.

De toekomst van Simone’s Kitchen

De site blijft zeker bestaan. Ik vind schrijven veel te leuk, ook al vraag ik me af of blogs altijd zullen blijven bestaan of dat het allemaal anders gaat worden in de toekomst. Mensen willen niet lappen tekst lezen (dus sorry alvast voor deze lap) maar willen kort en snel dingen zien. Aan de andere kant is er een altijd groeiende behoefte aan informatie die onpartijdig is. En niet al te ingewikkeld.

Reizen en koken

In het kader van niet tien dingen tegelijk doen heb ik alle andere sites aan de wilgen gehangen en ben ik nu alleen nog hier te vinden. Ook al vind ik dat nog steeds een twijfelachtig puntje en blijf ik stiekem elke keer denken of ik niet toch beter…. Maar het is tegenstrijdig. En ik denk dat er in de loop der jaren ook flink wat mensen zijn afgehaakt doordat ik ook maar elke keer weer wat nieuws bedacht heb. Ik kan het soms zelf af en toe niet meer volgen. Hahaha….

SimonesKitchen 1

Mijn hart ligt heel erg bij reizen, koken, recepten ontwikkelen en smaken ontdekken in andere landen. En ja al die dingen ook fotograferen. In een ideale wereld zou ik meer willen reizen en minder in opdracht willen werken. In een niet zo ideale wereld moet er geld op de plank komen om de vaste lasten te kunnen betalen.

Dus over al die dingen ga ik de komende weken/maanden brainstormen met mijn coach, met Tom en met jullie.. 😉 Wat er uit gaat komen? Dat is nog een verrassing!

Delen is fijn!