CoSchedule – voor het schedulen van je blogs!

Co schedule | simoneskitchen.nl

Voor jaren heb ik de Editorial Calender plugin gebruikt om mijn posts in te plannen en een soort van structuur voor mezelf te creeren. Echter, nadat ik over ben gegaan op twee talig bloggen via WPML wilde dat maar niet helemaal goed lukken. In theorie had ik moeten kunnen switchen tussen Engels en Nederlands, maar in de praktijk bleef de plugin vaak hangen in een taal. En dan is het bijzonder lastig om een overzicht te krijgen.

Dus toen ik ergens op facebook een bericht zag van iemand die wild enthousiast was over CoSchedule wilde ik het meteen uitproberen. Je kunt het gratis uitproberen voor 14 dagen en nog langer als je na die tijd nog twijfelt. CoSchedule is niet gratis, dat moet ik er meteen bij vertellen maar je betaald er 10 dollar per maand voor (per blog). In eerste instantie vond ik dat best een flinke prijs, maar inmiddels ben ik al zo gewend geraakt aan CoSchedule dat ik niet meer zonder kan.

Ten eerste omdat het beide talen in een overzicht laat zien. Ik hoef dus nooit meer te raden of ik al een post heb vertaald of niet.

Screen Shot 2014-08-30 at 10.27.36

Met kleuren codes wordt aangegeven of een post gescheduled is of nog in draft staat. Zie je die post hierboven van Tom? Deze is lichtgeel en dat betekent dat het een draft is. Een witte post staat al in schema en de blauwe posts die je hierboven ook ziet zijn social media posts die ook gepland staan. En dan kom ik meteen tot het allerfijnste van Coschedule; je kunt direct, tijdens het maken van je post, in het zelfde scherm je social media inplannen. Je kunt inplannen om te posten op je facebook pagina, je facebook profiel, zelfs in een facebook groep. Twitter uiteraard maar ook Google+ en LinkedIn.

Screen Shot 2014-08-30 at 10.40.03

Je kunt aangeven of je de social media post direct live wilt laten gaan als je post live gaat of een uur later, drie uur later of wat voor tijd je ook wilt. Je kunt zelfs een social message inplannen een jaar na dato! Hoe handig is dat? Dat betekent bijvoorbeeld dat je nu al een paar top kerst recepten zou kunnen schedulen voor de december maand. Zo kun je op een goede manier je social media kanalen benutten om meer verkeer te genereren. Al vind ik het zelf nog wel lastig om een goede balans te krijgen dus net genoeg of te veel… 😉

Wetende dat een twitter bericht maar heel kort in de timeline te zien blijft, hoe vaak kun je iets dan herhalen zonder dat het super irritant wordt? Ik weet dat ik wel mensen ben gestopt te volgen nadat ik tien keer achter elkaar hetzelfde bericht tegen kwam.

Dat is voor mij dus nog even werk in uitvoering.. 😉 Op het blog van Coschedule worden ook handige tips gegeven hoe je bepaalde dingen het beste aan kunt pakken en je kunt je posts via drag en drop verplaatsen naar andere data. De support is goed en snel dus mocht je problemen tegen komen dan heb je binnen no time een antwoord.

En… ook fijn is dat je via het affiliate programma een gedeelte van je maandelijkse kosten weer terug kunt verdienen. En je snapt natuurlijk dat deze post daar ook onder valt, maar ik zou het jullie niet aanraden als ik er niet echt enthousiast over was. Bovendien kun je het kosteloos uitproberen dus wat let je.

Wel even een opmerking, mocht je net als ik WPML gebruiken. Tijdens het opzetten krijg je dan een foutmelding; dit is een bekend probleem en betekent dat de mensen bij Coschedule even iets moeten aanpassen. Nadat je een bericht stuurt is dit binnen korte tijd geregeld (ik geloof bij mij een paar uurtjes) en kun je alsnog aan de gang met CoSchedule.

Disclaimer: De links in dit artikel zijn voor het affiliate programma van CoSchedule. Dat betekent dat – mochten jullie het ook gaan gebruiken – ik hier een korting voor mijn abonnement op krijg…

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Ik heb mijn site tweetalig gemaakt. Ik gebruik plugin Polylang en ik ben heel blij mee. Ik kan kiezen in admin panel welke taal wil ik zien of allebei tallen. En ook ik zie of ik een post heb vertaald, maar niet zo mooi, als in CoSchedule.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *