Blog tips: Affiliate marketing

Affiliate advertenties heb je in vele soorten en maten, maar allemaal hebben ze gemeen dat het genereren van een inkomen uit affiliates afhankelijk is van de actie van jouw bezoekers.
Bol.com is in Nederland een van de bekendere affiliate netwerken, voor de Engelstalige markt is dit o.a. Amazon.
Je krijgt bij deze vorm van adverteren pas betaald op het moment dat iemand via een link op jouw website terecht komt bij Bol (om dat voorbeeld maar aan te houden) en vervolgens iets koopt. Er moet dus daadwerkelijk een verkoop plaatsvinden wil je er ook echt iets aan verdienen. Het percentage dat aan jou toekomt is afhankelijk van allerlei factoren. Het kan verschillen per artikel, maar ook hoe vaak je een artikel verkoopt is van invloed.

affiliate marketing voor je blog | simoneskitchen.nl

Het succes van affiliate marketing zal voor een groot gedeelte afhankelijk zijn van de advertenties die je kiest om op je blog te plaatsen. Heb je een foodblog dan is een affiliate link naar een nieuw merk kinderwagens waarschijnlijk niet de meest voor de hand liggende en zeker niet de meest rendabel. En dat is logisch; iemand geïnteresseerd in eten zal eerder klikken op een link naar een nieuw kookboek als op een link naar een nieuwe buggy.
Door jouw blog te bezoeken hebben ze tenslotte al aangegeven geïnteresseerd te zijn in het onderwerp van jouw blog.

Naast rechtstreeks affiliate zijn bij een bedrijf zoals Bol of Amazon, heb je ook affiliate netwerken, zoals bijvoorbeeld M4N. Hier kun je je voor aanmelden en vervolgens kun je een keus maken uit een aantal merken en advertenties. In sommige gevallen moet de adverteerder jouw blog eerst goedkeuren voor je de advertenties mag laten zien.
Let goed op de voorwaarden. Deze kunnen per adverteerder en per netwerk erg verschillen.

We zullen een aantal netwerken bespreken in aparte artikelen.

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *