Profielfoto veranderen in Blogger sidebar

Als je een blog in Google blogger hebt aangemaakt staat hier standaard een profiel in. Dit profiel is gelinkt aan je Blogger account en op zich is er natuurlijk niks mis mee om deze te gebruiken. In mijn geval is het echter gelinkt aan mijn Engelstalige profiel, ik vind de foto wat klein en zou het graag anders zien. Tijd dus om mijn profiel foto aan te passen! Hoe doe je dat?
profiel

Om te beginnen ga je in je dashboard naar je ‘layout’.Je ziet hier alle ‘gadgets’ of widgets die je al hebt toegevoegd aan je sidebar en als het goed is kom je er ook een ‘About me” Widget tegen. Je kunt deze vast inactief maken of verwijderen (via edit/remove). Vervolgens kun je via de bovenste link “Add a gadget” aanklikken waarop een popup opent met allerlei gadgets waar je uit kunt kiezen.

profielgadget1

 

profielgadget2

Zodra je kiest voor de image gadgets opent zich het scherm waar je je foto kunt uploaden. Is de foto te groot dan kun je het boxje ‘shrink to fit’ aanklikken zodat het netjes op een breedte van 250 px breed wordt gezet. Enter de url waar de foto naar toe moet linken (bijvoorbeeld een ‘about me’ pagina die je hebt aangemaakt) voer een korte omschrijving in voor de foto en klik op save.

profiel2

En je bent in principe klaar. Je kunt vervolgens je gadget nog naar een andere plek in je layout slepen. Vaak is voor een profiel foto de bovenste positie gebruikelijk maar als je dat niet wilt verander je dat gerust.

profiel3

Ontvang gratis het eerste hoofdstuk van Heerlijke Chaos!

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

2 comments

  1. Handig! dit zocht ik, haha. Bedankt!

  2. Aaah dankjewel . Heb hier echt heel veel aan gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *