Simone's Kitchen

Help; het ei moet eruit!

Zittend aan tafel aan mijn huiswerk, krijg ik opeens enorm de behoefte om mijn gedachtes op te schrijven. Nou kan ik dat niet doen, of uitstellen ,maar dan kan ik het vergeten om nog wat leerstof op te slaan in mijn drukke hoofd. Dus huppakee, daar ga ik dan.

Zoals ik schreef in mijn eerste blog, ben ik bezig met de opleiding natuurvoedingsadviseur. Daarin leren wij dat mensen onder te verdelen zijn in temperamenten. Te weten; de sanquinicus, de flegmaticus, de melancholicus en de cholericus. Ik ga er eentje uitlichten en dat is het temperament wat overduidelijk bij mij past. De sanquinicus. Het is best confronterend, maar ook heel leuk, om jezelf daarin zo te herkennen. Het is leerzaam.

Wat is een sanquinicus voor persoon?

Ik citeer; Over het algemeen een vrolijk, optimistisch persoon, vol zelfvertrouwen en populair. Hij of zij kan dromerig zijn en weinig praktisch en impulsief reageren. Ze beschikken vaak over veel energie maar hebben een probleem om die energie ergens op te richten.
Wow, wat een fijne eigenschappen hè? Maar natuurlijk ben ik niet altijd een vrolijk en vol zelfvertrouwen mens hoor .Maar als alles in rustig vaarwater vaart wel. Mijn dromen zijn voor mij al vaak werkelijkheid, en dat leidt vaak tot onbegrip van mijn omstanders. Ik kan enorm doorschieten als ik ergens vol van ben. Een ongeleid projectiel ben ik dan. En dan hebben mijn ouders mij ook nog WILLE-ke genoemd. En ja, Willeke wil van alles en het liefst tegelijk.

Terwijl ik aan het leren ben, gaan mijn gedachten naar de peren en bleekselderie die in mijn koelkast liggen. Hmm ik wil die peren stoven en er een heerlijke herfst taart van maken. En die selderie moet in stukjes gesneden worden om dan in te vriezen voor in mijn smoothies of soepen. Maar ik moet leren , het examen komt in zicht! Gister had ik het erover met een jong collegaatje. Hoe doe jij dat nou met je huiswerk? Zij gaf mij een gouden tip; ik geef mezelf een beloning na mijn huiswerk en daar werk ik dan naar toe. Dus ik ben nu drie uur aan het studeren geweest en mag nu deze blog schrijven van mij en de bleekselderie snijden en invriezen. Dan weer aan tafel en studeren om vanmiddag de peren te schillen en te stoven. Goed opgelost toch?

Als ik dan mezelf ook nog een voedingsadvies mag geven; zorg voor meer rust en structuur ( dus niet staande gehaast eten) met droog en geconcentreerd voedsel. Niet teveel suiker, vet en vocht. Dan moet het wel goed komen met mij.

Delen is fijn!

Willeke Schilder

Willeke Schilder

Willeke houdt van gezond en lekker eten. Ze komt uit Volendam en werkt daar momenteel in een souvenirwinkel. Ze heeft twee kinderen en een Golden Retriever Ze volgt momenteel de opleiding tot natuurvoedingsadviseur en hoopt daar in de toekomst meer mee te kunnen gaan doen!

3 comments

  1. Simone

    Haha Willeke! Echt een leuk stukje.. 🙂 Jij kan dat prima! Ik heb bewondering voor je doorzettingsvermogen… Ik moet ook eens dringend aan de studie. Maar ja…tijd…

  2. Avatar

    Heb er geen woorden voor ,ik vind het geweldig waar je mee bezig bent .heel veel succes,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!