Mediteren

Mijn interesse werd voor de eerste keer gewekt tijdens een autorit. Elke keer als ik lange ritten maak luister ik graag naar podcasts. De ene keer over foodbloggen (foodbloggerpro is mijn favoriet), de andere keer over gezondheid en de Doctor’s Pharmacy van Mark Hyman is een favoriet.

De onderwerpen variëren elke keer weer en dit keer had Mark een interview met Emily Fletcher van het boek “Stress less, accomplish more

Je geest leegmaken??

Het interview ging onder andere over de voordelen van meditatie en hoe het echt een groot impact kan hebben op de kwaliteit van je leven.

Ik heb wel eens een vage poging gedaan om te mediteren maar je hoort altijd dat je je geest moet leegmaken en dat lukte me gewoon nooit. Die geest van mij gaat overuren maken op het moment dat ik hem leeg wil krijgen. Haha.

Na het interview kocht ik meteen het boek. Want een van de dingen die Emily zei was dat je geest onwillekeurig werkt. Net als je hartspier. Dus je geest laten stoppen met denken? Kan helemaal niet.

Mediteren

Wat dan wel?

Emily’s insteek is dat mediteren je moet helpen om je leven te verbeteren. Mediteren is er niet op gericht om de beste te worden in mediteren. Ze heeft een programma ontwikkelt; de Z techniek.

Ik heb het boek nog niet uitgelezen dus ik weet nog niet precies hoe een en ander in zijn werk gaat maar het idee is in ieder geval dat je twee keer per dag 15 minuten mediteert. Een keer in de ochtend en een keer in de middag.

De voordelen

De voordelen schijnen oneindig groot te zijn. Energie, helderder geest, beter slapen enzovoort. Dat leek me meer dan genoeg redenen om het eens serieus te gaan proberen. En ik ga hier bijhouden hoe het er mee gaat. Ik kan wel wat energie en een heldere geest gebruiken door alle toestanden die er momenteel in mijn leven aan de gang zijn.

De meditatie challenge

Of nou ja, ik weet niet of challenge het juiste woord is maar ik ga de komende periode aan de slag met mediteren. En ga elke week een verslag schrijven. Wat heeft het voor me gedaan? Hoe voel ik me nu? Ik moet eerst het boek nog uitlezen want ik heb nog geen idee hoe de techniek in elkaar zit. Maar ik hou van de manier van uitleggen van Emily. Lekker down to earth en niet dat zweverige waar mediteren toch wel vaak mee geassocieerd wordt.

Volgende week komt er een nulpunt. Dat is mijn vertrekpunt en daarna elke week een update van (eventuele) veranderingen. Dus… wordt vervolgd!

Delen is fijn!