Wat is een EMB test

Meer over jezelf te weten komen met een paar druppels bloed

Sanne van Fitfoodfab doet al een tijdje EMB testen bij haar klanten en ik was dan ook heel erg nieuwsgierig wat het nou precies zou inhouden. De naam staat voor Energetisch Morfologische bloedtest. Inmiddels heb ik de training zelf ook gevolgd omdat ik heel benieuwd was hoe het in de theorie allemaal werkte.

De test bij Sanne deed ik al voor ik zelf de training had, wat achteraf heel handig was ook want ik kon mijn eigen uitslag gebruiken om tijdens de les te kijken hoe een en ander in elkaar stak.

20191106 W6A7582

Intake

Voordat er bloed wordt afgenomen krijg ik van Sanne een paar formulieren met vragen over mijn gezondheid, mijn stressniveau en dergelijke waarna de bloedtest wordt afgenomen.

20191106 W6A7583

Het afnemen gaat via een prikje in je vinger en door een beetje de vinger te masseren kun je met de daar uit komende druppels het buisje vullen. Behalve in het buisje komen er ook nog een aantal druppels op een glazen plaatje en het geheel wordt opgestuurd naar het laboratorium.

20191106 W6A7597

Wat betekent energetisch?

De theorie achter de bloedtest is dat elke stof, ieder lichaam en alle onderdelen daarvan een hele specifieke trillingsfrequentie hebben. Met hele gespecialiseerde apparatuur kunnen die trillingen en dus die stoffen gemeten worden. Ik ga niet in op de hele technische kant van de bloedtest, want dan wordt het een wel heel technisch verhaal.

Voor wie is de EMB test geschikt?

Ik zou bijna zeggen voor iedereen maar het is met name geschikt als je bijvoorbeeld al langere tijd vage klachten hebt en er niet echt de vinger op kunt leggen wat er nou precies mis is. De test laat zien of je vitamine tekorten hebt bijvoorbeeld, hoe je mineralen huishouding is, je omega 3 vs omega 6 verhouding en nog veel veel meer.

Daarnaast is de test ook heel geschikt als algemene gezondheidscheck. Een prima manier om te kijken of je soms tekorten hebt of ergens een disbalans zit.

Aan de hand van de uitslag krijg je van Sanne een uitgebreid verslag met aanbevelingen om mee aan de slag te gaan. In sommige gevallen worden er ook supplementen aangeraden om een bepaalde balans weer te herstellen.

De EMB test geeft niveaus en/of verstoringen aan voor de volgende zaken:

 • Vitaminen, mineralen en spoorelementen
 • Intoleranties (gluten, zuivel, tarwe enzovoort)
 • Hormonen
 • Hemoglobine/rode en witte bloedcellen
 • Leverbelasting
 • Virale belasting
 • Toxische belasting
 • Parasiet-schimmelbelasting
 • Darmgezondheid
 • Blokkades op je organen
 • Stressparameters

Bij mij bleek onder andere dat mijn darmflora er niet al te best voorstond. Wat waarschijnlijk een understatement was want niet zo heel veel later werd ik aan mijn blindedarm geholpen.

Ook bleek ik niet al te best te reageren op zuivel en gluten, iets wat ik stiekem al wist maar het was ook een goede bevestiging dat ik me niks aan het inbeelden ben.

Goede check-up

Al met al is de EMB test een goede check-up. Een soort algehele controle om te kijken hoe je ervoor staat. Je hoeft dus niet perse ziek te zijn om nut te hebben van een EMB test. Het kan ook vermoedens bevestigen en een richtlijn geven.

Sanne doet de EMB test vanuit Den Haag. Check voor meer informatie hier

Delen is fijn!