Guilty pleasure | simoneskitchen.nl

Guilty pleasure

Voor sommige een inmiddels bekende uitlating, voor andere een aanleiding om aan de collectie van Christine le Duc te denken. Volgens Wikipedia zijn guilty pleasures dingen waar men over het algemeen geen hoge dunk van op heeft of zelfs als ongewoon of vreemd wordt betiteld. Dat kan natuurlijk van alles zijn: een film, een kledingstuk, een favoriete maaltijd of zoiets dergelijks. Toen ik mijn vriendinnen ietwat beschamend vertelde dat ik al 30 jaar The Bold & the Beautiful volg, keken ze me aan of ze water zagen branden. “JIJ?” riepen ze in koor. Ja, ik dus! Oh ja: ik ben ook gek op Toblerone!

Vorige week had ik een gesprek met een client, Claire, die zich afvroeg hoe ze het beste haar lichaamsgewicht kan verlagen. Voor haar was het best een lastig verhaal omdat ze herstellende is van kanker en nog steeds noodzakelijk hormonale therapie volgt. De hormonen die ze tot zich neemt stopt het groeiproces van de hormoon gevoelige tumor. Maar, ondanks deze hormonen zijn er genoeg mogelijkheden om haar lichaamsgewicht te verlagen en meer onder controle te krijgen.

Guilty pleasure | simoneskitchen.nl

We hebben een reguliere dag doorgenomen qua sport, bewegen, ontspanning, rust en voeding. Alles leek op het allereerste gezicht redelijk “normaal”, zodat we wat dieper op bepaalde onderwerpen in gingen. Claire is onderwijzeres en zit voornamelijk het grootste gedeelte van de dag. Ze gaat met de auto naar haar werk en na haar werk gaat ze naar de supermarkt om boodschappen te doen, etc. Na een half uur vertelde Claire haar guilty pleasure; ze eet dagelijks een zak drop leeg en gaat om 19.00 uur al naar bed gaat om televisie te kijken. Natuurlijk is er bij Claire meer aan de hand dan alleen die zak drop leeg eten. Maar, stap 1 is gezet: niet meer om 19.00 uur in bed gaan liggen, maar eerst een wandeling maken. Ik hoor je denken: “maar die zak drop dan?” Stap voor stap.

Neem je leefstijl eens onder de loep en wees eerlijk tegen jezelf. Zet dan de volgende stap door 1 ding te kiezen dat beter zou kunnen. Bijvoorbeeld op de fiets naar je werk in plaats van met de auto, 2 dagen in de week geen vlees of vis te eten, een extra sportmoment in te lassen of ’s avonds een wandeling te maken. Ik ben benieuwd hoe jij jouw leefstijl kunt beïnvloeden door hier een kleine aanpassing in te doen. Wil je graag (kosteloos) een leefstijl-check doen, stuur me dan een PB of mail (info@pt4ualmere.nl). Zeker weten dat er voor jou ook nog verbeterpunten zijn.

X
Nicole

Delen is fijn!