Waarom werken met gewichten goed voor je is | simoneskitchen.nl

Moet dat nu echt?

Ik hoor het je bijna denken: ‘moet ik nu echt aan de gewichten gaan hangen??’ Op de een of andere manier hangt er aan het trainen met gewichten nog altijd een bepaald stigma. Nee we zullen er allemaal niet uit gaan zien zoals de dame die je hierboven op de foto ziet. Al lijkt me dat dan weer wel heel fijn om er zo uit te zien. Haha.

Maar goed, even realistisch nu. In onze huidige maatschappij bewegen we veel te weinig. We zitten de hele dag maar een beetje achter de computer te hangen, lopen af en toe naar het koffie apparaat en dan hebben we de beweging voor die dag wel weer gehad. Wandelen, fietsen of op een andere manier actief zijn in de buitenlucht is al een hele grote stap in de goede richting, maar dat fitness?

Werken met gewichten | simoneskitchen.nl

Toegegeven, ik zou er ook meer aan moeten doen. Sinds ik geen personal trainer meer heb (want laten we eerlijk zijn het moet ook wel een beetje betaalbaar blijven) zit de klad er flink in. En dat betekent dat ik weer eens goed aan de bak moet.

Goed voor je insuline receptoren

Het grappige is dat trainen heel goed is voor je hormonen. Dat zou je wellicht niet verwachten maar bv je insuline receptoren nemen toe als je regelmatig echt traint. Dus niet een beetje rondgooien met de gewichten maar serieus traint.

Natuurlijk is dat niet het enige hormoon dat blij wordt van een beetje beweging. In de komende weken ga ik een voor een de zaken met je doornemen. Welke hormonen worden blij van welke beweging en hoe zorg je dat het leuk blijft?

Dus binnenkort meer!

Delen is fijn!