Simone's Kitchen

Daar is er weer een! DH # 27 – Kip met citroentijm

Kip met citroentijm | simoneskitchen.nl

Donna Hay – tien jaren plan

Ok, ok, ik geef het toe: van mijn oorspronkelijke plan om binnen een jaar alle recepten uit een van de tijdschriften van Donna Hay te koken is weinig meer over. Om je een idee te geven; ik ben ermee begonnen in maart 2014. Dat betekent dat ik al 3,5 jaar bezig ben. 🙂 Tot zover mijn project. Maar he, ik had mezelf niet echt een tijdslimiet gegeven dus het duurt gewoon wat langer. Maar toch al bij nummer 28. Dat is niet helemaal slecht maar gezien het feit dat er nog iets van 60 over zijn heb ik nog wel een paar jaar te gaan.

Maar goed, heel erg is dat ook eigenlijk niet en het houdt het een beetje realistisch want hoewel die broodpudding die erin staan echt mega lekker zijn, word je er niet vrolijk van als je die allemaal achter elkaar gaat maken. Nee wacht, ik word er heel vrolijk van maar mijn broeksriem niet. Zoiets…

Affijn, Charlotte en ik maakten dit keer twee van de recepten: de kip met citroentijm en geroosterde aardappeltjes en de Swiss roll met witte chocola en frambozen. De kip zie je vandaag en de rol komt heel binnenkort langs!

Voor een overzicht van alle gemaakte recepten kijk je hier en voor een idee wat er nog gedaan moet worden check je de Donna Hay Challenge pagina (alle al gemaakte recepten zijn gelinkt met het recept)

Kip met citroentijm | simoneskitchen.nl
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Kip met citroentijm

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 1 uur 15 min
Totale tijd: 1 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gr ongezouten boter op kamertemperatuur plus wat extra
  • 2 el citroentijm fijn gehakt (als je geen citroentijm kunt vinden is gewone tijm ook ok)
  • zeezout en gemalen zwarte peper
  • 1 kip biologisch, 1,5 kg, gewassen en drooggedept
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 citroen door midden
  • 600 gr aardappeltjes
  • 6 takjes citroentijm
  • 375 ml droge witte wijn
  • waterkers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de boter, gehakte tijm, zout en peper en zet apart.
  • Maak voorzichtig de huid van de kip los met je vingers en duw het botermengsel onder huid. Doe 1 laurierblaadjes en een halve citroen in de holte van de kip en bind de poten vast met touw. Wrijf de extra boter aan de buitenkant over de kip hee, bestrooi met zout en leg in een grote schaal. Voeg de aardappeltjes toe, het andere laurierblad, citroen en de tijm. Giet de wijn erbij en rooster voor 1 uur en 15 minuten of tot de kip en de aardappels goudbruin zijn en gaar.
  • Serveer de kip en de aardappeltjes met de waterkers.
Auteur: Donna Hay

Voedingswaarde

Calorieën: 1070kcal, Koolhydraten: 24g, Eiwit: 74g, Vet: 67g, Verzadigd vet: 23g, Cholesterol: 308mg, Natrium: 372mg, Kalium: 1441mg, Vezels: 5g, Suiker: 2g, Vitamine A: 932IU, Vitamine C: 41mg, Calcium: 111mg, Ijzer: 9mg

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!