Kip met citroentijm | simoneskitchen.nl
Recept afdrukken
0 van 0 stemmen

Kip met citroentijm

Voorbereidingstijd: 15 min
Bereidingstijd: 1 uur 15 min
Totale tijd: 1 uur 30 min
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gr ongezouten boter op kamertemperatuur plus wat extra
  • 2 el citroentijm fijn gehakt (als je geen citroentijm kunt vinden is gewone tijm ook ok)
  • zeezout en gemalen zwarte peper
  • 1 kip biologisch, 1,5 kg, gewassen en drooggedept
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 citroen door midden
  • 600 gr aardappeltjes
  • 6 takjes citroentijm
  • 375 ml droge witte wijn
  • waterkers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180˚C. Meng de boter, gehakte tijm, zout en peper en zet apart.
  • Maak voorzichtig de huid van de kip los met je vingers en duw het botermengsel onder huid. Doe 1 laurierblaadjes en een halve citroen in de holte van de kip en bind de poten vast met touw. Wrijf de extra boter aan de buitenkant over de kip hee, bestrooi met zout en leg in een grote schaal. Voeg de aardappeltjes toe, het andere laurierblad, citroen en de tijm. Giet de wijn erbij en rooster voor 1 uur en 15 minuten of tot de kip en de aardappels goudbruin zijn en gaar.
  • Serveer de kip en de aardappeltjes met de waterkers.
Auteur: Donna Hay

Nutrition

Calorieën: 1070kcal, Koolhydraten: 24g, Eiwit: 74g, Vet: 67g, Verzadigd vet: 23g, Cholesterol: 308mg, Natrium: 372mg, Kalium: 1441mg, Vezels: 5g, Suiker: 2g, Vitamine A: 932IU, Vitamine C: 41mg, Calcium: 111mg, Ijzer: 9mg