Simone's Kitchen

Quinoa, kruiden en granaatappel salade en het digitale tijdperk

Deze post is oorspronkelijk gepost op Junglefrog Cooking ergens in 2011, vandaar dat ik het over de iphone 4 heb, maar verder is er weinig veranderd… 🙂
Quinoa en granaatappel salade | simoneskitchen.nl

Ik zit achter de computer en elke keer (zo om de twee seconden!) werp ik een blik naar de linkerkant waar mijn trouwe Iphone aan mijn Mac vast zit… Ik ben de nieuwe software versie 5.0 aan het installeren op mijn iphone 4 (nee niet de Iphone 4s!) en het duurt laaaaaanng.. Ok, ik moet toegeven dat Itunes me al vertelde dat het wel een uur of meer zou kunnen duren om te upgraden maar ik ben eraan gewend dat updates heel snel zijn en een paar minuten duren. Maar elke keer als er een nieuwe iphone release is, is er ook meteen een mega update voor de software van de bestaande telefoons… En ook al vind ik mezelf redelijk technisch, als het aankomt op het upgraden van mijn telefoon of computer wordt ik HEEL nerveus… Stel je voor dat alles ineens stopt met werken??  :O(

Als je net als ik geboren bent in de zestigere jaren, dan kun je je vast nog wel de tijden herinneren vóór het digitale tijdperk, voor de mobiele telefoon, voor computers, voor… nou ja, zelfs voor het bestaan van de kleuren televisie of video/dvd!

Soms – als ik eraan denk – realiseer ik me hoe ontzettend veel technologische veranderingen er zijn geweest sinds mijn geboorte. Het is waanzinnig als je er aan denkt. Ik kan me geen leven meer voorstellen zonder mobiele telefoons, computers en facebook en twitter om iedereen up to date te houden met wat er gaande is in mijn leven/werk.

Kun jij je nog herinneren hoe dingen waren voor de computer/email/twitter/facebook? Of ben je te jong? 🙂 Stel je voor dat je auto midden in de nacht er mee ophoud en je hebt geen telefoon bij je? Hoe erg zou dat zijn??

Quinoa en granaatappel salade | simoneskitchen.nl

We zijn zo gewend geraakt aan het digitale gebeuren dat het bijna onmogelijk is om je voor te stellen hoe het zonder was. Lange brieven die je schreef op een stuk papier, naar het postkantoor lopen voor postzegels en die verstuurde je dan naar je pen pal, je vriendin of wie dan ook. Mijn tante woonde in Amerika en dat was de andere kant van de wereld voor me. Onmogelijk om daarmee regelmatig contact te onderhouden. Vandaag de dag heb ik vrienden over de hele wereld. Vrienden met wie ik in contact blijf op dagelijkse basis via email, chat, facebook. google hangout en ja we ontmoeten elkaar ook nog zo nu en dan in real life. Ik had al die mensen nooit ontmoet als we die digitale middelen niet hadden gehad. Ik denk wel dat er een dunne lijn is tussen gebruik en misbruik van social media. Je moet toch wel een paar dagen zonder kunnen (probeer het eens; het is bevrijdend!) en ik heb er een hekel aan wanneer ik uit eten ben in een restaurant en het enige dat je om je heen ziet zijn mensen die over hun telefoon zijn gebogen (of elkaar aan het tweeten zijn! Gekkenwerk!) Dat is – vind ik – net een stapje te ver.

In de tussentijd, terwijl ik aan het leuteren was over digitale toestanden, heeft mijn telefoon de update afgemaakt en alles lijkt weer te werken.. Phoe.. Ik kan nu dus relaxen en overgaan tot datgene waar je wellicht voor kwam; dit heerlijke quinoa recept dat ik op het internet  via mijn Iphone… Ik stuurde het vervolgens naar mijn computer om uit te printen (ja ik vind het wel nog steeds handig om af en toe papier te gebruiken als ik met recepten bezig ben plus ik hoef me geen zorgen te maken over vetvlekken op mijn iphone of ipad)

Quinoa and pomegranate salad | insimoneskitchen.com
Print recept Pin recept
0 van 0 stemmen

Quinoa, kruiden en granaatappel salade

Totale tijd: 20 min
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 150 g quinoa
  • 1/2 blokje groenten bouillon
  • 75 g pijnboom pitjes
  • 1 pomegranate de zaadjes daarvan
  • 1 kleine handvol gehakte munt blaadjes
  • 1 kleine handvol gehakte koriander
  • 1 limoen sap
  • olijfolie

Instructies

  • Kook  de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg het blokje bouillon toe aan het kokende water. Giet af, laat afkoelen en maak rul met een vork.
  • In de tussentijd rooster je de pijnboompitjes in een droge koekenpan tot licht goudbruin. Meng de pijnboom pitjes, granaatappel, kruiden, limoensap en 4 el olijfolie door de quinoa

Delen is fijn!

Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Subscribe

Schrijf je in voor nieuwe posts via email

Schrijf je in en ontvang een 7 dagen paleo maaltijdplan!