Leuk met de kids: Egel van fruit

egel-van-fruit

Snel een egel van fruit maken: leuk als kindertraktatie!

Deze leuke kindertraktatie is eenvoudig om te maken en ook leuk voor je kinderen om te doen. Je kunt de egels natuurlijk maken als onderdeel van een verjaardagstraktatie maar het nadeel is wel dat de peren snel verkleuren. Iets bedruppelen met citroen zal wel een beetje helpen maar of het echt heel lang goed blijft is de vraag.

egel-van-fruit2

Leuker en waarschijnlijk handiger is het om de egelpeertjes te maken tijdens een verjaardagsfeestje of op een regenachtige middag. Dan kunnen ze vervolgens meteen opgegeten worden!

De ingredienten die je ervoor nodig hebt zie in je foto hierboven en de omschrijving vind je hier beneden!

Egel van fruit

Ingredients:

  • Trosje pitloze witte druiven
  • Houten prikkertjes
  • Paar blauwe besjes
  • peren (niet al te rijp maar ook niet keihard natuurlijk)

Directions:

  1. Schil een peer en snijd in de lengte in tweeën. Prik een blauwe bes als neus aan het smalle deel van de peer. Steek druiven aan een prikker en in de peerhelft zodat er een egel ontstaat, laat een kleine ruimte over tussen blauwe bes en eerste rij druiven zodat je met een choco decoratiestift (bijvoorbeeld van Dr Oetker) oogjes kunt spuiten.

Wil jij graag gezond koken zonder onnodige toevoegingen?

Als je je inschrijft voor de emaillijst ontvang je - behalve de regelmatige nieuwsbrief - gratis alle 12 recepten en foto's uit het eerste hoofdstuk (Slow) van mijn boek Heerlijke Chaos!

We sturen geen spam. Uitschrijven kan op elk moment Powered by ConvertKit
Simone van den Berg

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Kattengek | Receptontwikkelaar | Natuurvoedingsadviseur Houdt van gezond eten en probeert dat consequent vol te houden. Dat lukt soms wel, soms niet. Woont samen met Tom (aka de dude) en hun twee katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *