egel-van-fruit

Snel een egel van fruit maken: leuk als kindertraktatie!

Deze leuke kindertraktatie is eenvoudig om te maken en ook leuk voor je kinderen om te doen. Je kunt de egels natuurlijk maken als onderdeel van een verjaardagstraktatie maar het nadeel is wel dat de peren snel verkleuren. Iets bedruppelen met citroen zal wel een beetje helpen maar of het echt heel lang goed blijft is de vraag.

egel-van-fruit2

Leuker en waarschijnlijk handiger is het om de egelpeertjes te maken tijdens een verjaardagsfeestje of op een regenachtige middag. Dan kunnen ze vervolgens meteen opgegeten worden!

Ingredienten

Om de egel van fruit te maken heb je maar heel weinig nodig. Uiteraard het fruit. Probeer een peer uit te kiezen die relatief recht is. Dat maakt het makkelijker om er een egel van te maken. Anders ziet het eruit als een beetje rare egel met een scheef snuitje. Kan ook leuk zijn natuurlijk!

Verder heb je nodig wat pitloze witte druiven en een paar blauwe besjes. Om de druiven vast te steken op de peer heb je cocktailprikkertjes nodig. Dat zijn ook meteen de stekels van de egel van fruit.

Ook handig om wat citroen bij de hand te hebben. Als oogjes gebruik je blauwe bessen maar je kunt ook een chocolade decoratiestift gebruiken en daar de oogjes mee opspuiten.

Het is waarschijnlijk overbodig om te zeggen maar als je het gaat maken voor kinderen let dan wel op dat ze er niet in happen met prikkers en al.

Probeer ook zeker eens de pandabeertjes van marsmallows of de pinquins van marsepein.

Egel van fruit

Egel van fruit

3.34 van 3 stemmen

clock

Ingrediënten

  • Trosje pitloze witte druiven
  • Houten prikkertjes
  • Paar blauwe besjes
  • peren niet al te rijp maar ook niet keihard natuurlijk

  • Schil een peer en snijd in de lengte in tweeĂ«n. Prik een blauwe bes als neus aan het smalle deel van de peer. Steek druiven aan een prikker en in de peerhelft zodat er een egel ontstaat, laat een kleine ruimte over tussen blauwe bes en eerste rij druiven zodat je met een choco decoratiestift (bijvoorbeeld van Dr Oetker) oogjes kunt spuiten.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Simone van den Berg

Foodfotograaf | Food- en travelblogger | Receptontwikkeling | Natuurvoedingsadviseur | Trainer Hormoonfactor | Houdt van gezond en vooral lekker eten en probeert daar een goede balans in te vinden. Woont samen met katten Buffy en Humphrey in het midden van het land.