negerzoentjes1

Maak makkelijk een chocolade pinguïn van een negerzoen

Ok, ik zal wel een politiek incorrecte benaming geven, maar voor mij blijft een negerzoen een negerzoen… Zonder enige vorm van racistische bijbedoeling. Dus… Maar dat even terzijde. Ik weet ook serieus niet hoe ze tegenwoordig geacht worden te heten. Hahaha… Maar jullie weten vast wat ik bedoel als je de foto ziet nietwaar? Waren de pandabeertjes van vorige week al supercute, deze lieve pinguïns zijn bijna nog leuker. Je hebt er niet veel voor nodig en met een paar stukjes marsepein en een chocoladestift als “plaksel” heb je in no time de allerleukste kindertraktaties op tafel gezet. Kun je je daarna weer druk gaan maken over hoe die dingen heten.

negerzoentjes2

Print recept Pin recept Bewaar als favoriet
5 van 1 stem

Pinguins van marsepein

Hoe schattig zijn deze? Leuk om te maken met de kinderen en nog lekker ook!

Ingrediënten

  • 1 doos negerzoenen
  • 1 pakje marsepein in verschillende kleuren
  • 1 chocolade stift

Instructies

  • Rol wit marsepein of fondant uit tot een plak van ongeveer 0,5mm dikte. Snijd hieruit per pinguïn een halve ovaal. Vorm kleine bolletjes die je iets platdrukt (de oogjes). Rol geel marsepein uit tot een plak van dezelfde dikte en snijd hier per pinguïn een cirkel uit die je daarna halveert (dit zijn de voeten). Rol een klein bolletje geel marsepein uit tot een snaveltje. Plak alle ‘lichaamsdelen met choco decoratiestiften (bijv. van Dr Oetker) op een negerzoen vast en spuit daarna met dezelfde decostift pupillen op de oogjes.

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!