Weekmenu voor week 19 – 2023
Jeetje wat gaat de tijd toch hard. Is het zomaar ineens alweer mei en lijkt het nog steeds op herfst. Hahaha… Ok, over het weer is al genoeg gezeurd natuurlijk dus daar zal ik je niet mee vermoeien, maar een beetje zon zou leuk zijn. Altijd als ik dit soort dingen tik wordt het spontaan stralend weer dus daar hoop ik dan wel een beetje op nu.
Maar goed, we hebben natuurlijk wel weer een heerlijk nieuw weekmenu voor je met van alles wat. Dus afhankelijk van het weer kun je kiezen waar je zin in hebt.
Maandag – Linzensalade met gepofte biet en verse kruiden
Om het weekmenu maar goed te beginnen heb ik deze lekkere maaltijdsalade met linzen, gepofte biet en verse kruiden. Als extra gaan er gezouten nootjes overheen en een lekkere dressing. Deze salade doet het goed of het nu regent of niet.
Dinsdag – Aubergine curry
Dit recept kwam eigenlijk min of meer toevallig tot stand toen ik nog een aubergine had liggen en nog een blik jackfruit. De combinatie is echt heerlijk en je kunt de curry makkelijk pittiger maken of minder pittig.
Aubergine curry
Woensdag – Rode kool stamppot met appel en geitenkaas
Een soort vega twist op een klassieker is deze lekkere rode kool stamppot met appel en geitenkaas. Je kunt het jezelf ook nog makkelijk maken door rode kool uit de vriezer te gebruiken of uit een pot. Op die manier is het ineens een stuk minder lang. Liever geen geitenkaas? Dit is ook heerlijk met een goede gebakken worst.
Donderdag – Pasta pesto met kip
Een van mijn all time favoriet recepten is deze makkelijke pasta pesto met kip. Wil je eens wat anders? probeer dan eens deze pasta pesto met een pesto van wortelloof.
Vrijdag – Noedels met postelein en aubergine
Ik hou van noedels. Ze zijn zo ontzettend veelzijdig. En deze met – ja alweer – aubergine is echt heel lekker. Je kunt de aubergine ook vervangen door bijvoorbeeld courgette.
Zaterdag – broodje ei met rivierkreeft (lobster roll)
Dit is natuurlijk niet echt een lobster roll maar komt wel dicht in de buurt. Het is hoe dan ook heel erg lekker en met rivierkreeftjes net wat goedkoper dan met kreeft. En nog makkelijker ook. Dat leek me perfect voor een makkelijke maaltijd op de zaterdag!
Broodje ei met rivierkreeft
Zondag – Poffertjes met biet en rozensiroop
Zoals altijd hebben we ook deze week weer een lekker recept om te bakken en dit keer wel hele bijzondere poffertjes. Ben je niet zo van de aparte smaken dan kun je natuurlijk ook gewoon oud Hollandse poffertjes maken.