Jeetje wat gaat de tijd toch hard. Is het zomaar ineens alweer mei en lijkt het nog steeds op herfst. Hahaha… Ok, over het weer is al genoeg gezeurd natuurlijk dus daar zal ik je niet mee vermoeien, maar een beetje zon zou leuk zijn. Altijd als ik dit soort dingen tik wordt het spontaan stralend weer dus daar hoop ik dan wel een beetje op nu.

Weekmenu voor week 19

Maar goed, we hebben natuurlijk wel weer een heerlijk nieuw weekmenu voor je met van alles wat. Dus afhankelijk van het weer kun je kiezen waar je zin in hebt.

Maandag – Linzensalade met gepofte biet en verse kruiden

Om het weekmenu maar goed te beginnen heb ik deze lekkere maaltijdsalade met linzen, gepofte biet en verse kruiden. Als extra gaan er gezouten nootjes overheen en een lekkere dressing. Deze salade doet het goed of het nu regent of niet.

Linzensalade met gepofte biet

Linzensalade met gepofte biet en verse kruiden

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Aubergine curry

Dit recept kwam eigenlijk min of meer toevallig tot stand toen ik nog een aubergine had liggen en nog een blik jackfruit. De combinatie is echt heerlijk en je kunt de curry makkelijk pittiger maken of minder pittig.

Aubergine curry met jackfruit

Aubergine curry

Deze heerlijke aubergine curry zit vol met groentes en is ideaal om in grotere hoeveelheden te maken en in te vriezen
Bekijk het recept >>

Woensdag – Rode kool stamppot met appel en geitenkaas

Een soort vega twist op een klassieker is deze lekkere rode kool stamppot met appel en geitenkaas. Je kunt het jezelf ook nog makkelijk maken door rode kool uit de vriezer te gebruiken of uit een pot. Op die manier is het ineens een stuk minder lang. Liever geen geitenkaas? Dit is ook heerlijk met een goede gebakken worst.

Rode kool stamppot

Rode koolstamppot met appel en geitenkaas

Bekijk het recept >>

Donderdag – Pasta pesto met kip

Een van mijn all time favoriet recepten is deze makkelijke pasta pesto met kip. Wil je eens wat anders? probeer dan eens deze pasta pesto met een pesto van wortelloof.

pasta pesto met kip

Pasta pesto met kip

Een heel eenvoudig maar ontzettend lekker pasta recept.
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Noedels met postelein en aubergine

Ik hou van noedels. Ze zijn zo ontzettend veelzijdig. En deze met – ja alweer – aubergine is echt heel lekker. Je kunt de aubergine ook vervangen door bijvoorbeeld courgette.

Noedels met postelein

Noedels met postelein en aubergine

Bekijk het recept >>

Zaterdag – broodje ei met rivierkreeft (lobster roll)

Dit is natuurlijk niet echt een lobster roll maar komt wel dicht in de buurt. Het is hoe dan ook heel erg lekker en met rivierkreeftjes net wat goedkoper dan met kreeft. En nog makkelijker ook. Dat leek me perfect voor een makkelijke maaltijd op de zaterdag!

broodje ei met rivierkreeft

Broodje ei met rivierkreeft

Dit broodje is behoorlijk decadent maar toch super eenvoudig om te maken!
Bekijk het recept >>

Zondag – Poffertjes met biet en rozensiroop

Zoals altijd hebben we ook deze week weer een lekker recept om te bakken en dit keer wel hele bijzondere poffertjes. Ben je niet zo van de aparte smaken dan kun je natuurlijk ook gewoon oud Hollandse poffertjes maken.

Poffertjes met biet

Poffertjes met biet en rozensiroop

Bekijk het recept >>

Delen is fijn!