Weekmenu voor week 26 -2023
Het lijkt erop dat het mooie weer nog even wat langer aanhoudt, dus dat leek me het uitgelezen moment om dan maar een barbecue weekmenu voor jullie neer te zetten. De meeste recepten kun je overigens ook prima in een pan bereiden dus wordt het onverhoopt slecht weer (het is Nederland dus je weet het maar nooit) dan kun je naar binnen gaan. En wil je wat lekker zomers serveren als drankje dan vind je hier ook nog wat inspiratie voor zomerse drankjes. En sauzen voor bij de BBQ.
Maandag – Aardappelsalade
Een klassieker bij de barbecue is natuurlijk een aardappelsalade. Althans, dat vind ik. Haha. Deze is met worst en ananas, maar de worst kun je desgewenst weglaten. Is bij de barbecue misschien een beetje overkill.
Aardappelsalade met worst
Dinsdag – Gekarameliseerde kippenvleugels met balsamico
Mijn nieuwe favoriet zijn deze gekarameliseerde kippenvleugeltjes. Zo lekker. Wel even opletten want op de barbecue kunnen ze snel verbranden door het suikergehalte in de balsamico. Je kunt ze ook in een pan op de barbecue zetten voor iets meer controle.
Gekaramaliseerde kippenvleugeltjes met balsamico
Woensdag – de ultieme steak
Een steak op de barbecue is echt zo lekker. Ik eet eerlijk gezegd niet zo heel veel vlees, wat je waarschijnlijk niet zou zeggen na dit menu, maar voor een echt goede steak maak ik graag een gaatje. Die eet je tenslotte niet elke week.
Donderdag – garnalenspiesjes
Afgelopen week maakte ik deze heerlijke garnalenspiesjes weer een keer. Ze zijn super eenvoudig om te maken en juist door de eenvoud heel erg lekker. Als variatie zijn deze garnalenspiesjes met chorizo ook lekker. Ik had de stokjes niet lang genoeg in water laten weken zoals je kunt zien aan de foto… 🙂
Garnalenspiesjes met citroen
Vrijdag – Spareribs
Nog zo’n barbecue klassieker is natuurlijk de sparerib. Haal ze bij je slager voor echt goede exemplaren.
Spareribs met coleslaw
Zaterdag – Hele dorade
Ik geef toe dat de foto van deze dorade nu niet echt de beste is (ik ga nog een nieuwe maken!) maar het gerecht is dan wel weer heel lekker. Om de vis te beschermen op de barbecue wikkel je hem in bananenblad. Die geeft ook weer smaak af aan de vis. De vis zelf vul je met citroen en dille. Even op de barbecue en smullen maar!
Dorade in bananenblad
Zondag – Braziliaanse limonade
En we eindigen de week met een heerlijk zomers drankje; deze Braziliaanse limonade. Je ziet hem overal langs komen de laatste tijd. En dat heeft natuurlijk een goede reden!