Het lijkt erop dat het mooie weer nog even wat langer aanhoudt, dus dat leek me het uitgelezen moment om dan maar een barbecue weekmenu voor jullie neer te zetten. De meeste recepten kun je overigens ook prima in een pan bereiden dus wordt het onverhoopt slecht weer (het is Nederland dus je weet het maar nooit) dan kun je naar binnen gaan. En wil je wat lekker zomers serveren als drankje dan vind je hier ook nog wat inspiratie voor zomerse drankjes. En sauzen voor bij de BBQ.

Weekmenu voor week 26

Maandag – Aardappelsalade

Een klassieker bij de barbecue is natuurlijk een aardappelsalade. Althans, dat vind ik. Haha. Deze is met worst en ananas, maar de worst kun je desgewenst weglaten. Is bij de barbecue misschien een beetje overkill.

Aardappelsalade met worst | simoneskitchen.nl

Aardappelsalade met worst

Deze aardappelsalade met worst wordt lekkerder hoe langer je hem laat staan (ok niet te lang natuurlijk)
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Gekarameliseerde kippenvleugels met balsamico

Mijn nieuwe favoriet zijn deze gekarameliseerde kippenvleugeltjes. Zo lekker. Wel even opletten want op de barbecue kunnen ze snel verbranden door het suikergehalte in de balsamico. Je kunt ze ook in een pan op de barbecue zetten voor iets meer controle.

Gekarameliseerde kippenvleugels

Gekaramaliseerde kippenvleugeltjes met balsamico

Heel eenvoudig maar zo lekker! Perfect voor een feestje of voor bij de maaltijd
Bekijk het recept >>

Woensdag – de ultieme steak

Een steak op de barbecue is echt zo lekker. Ik eet eerlijk gezegd niet zo heel veel vlees, wat je waarschijnlijk niet zou zeggen na dit menu, maar voor een echt goede steak maak ik graag een gaatje. Die eet je tenslotte niet elke week.

De perfecte steak

De perfecte steak

Bekijk het recept >>

Donderdag – garnalenspiesjes

Afgelopen week maakte ik deze heerlijke garnalenspiesjes weer een keer. Ze zijn super eenvoudig om te maken en juist door de eenvoud heel erg lekker. Als variatie zijn deze garnalenspiesjes met chorizo ook lekker. Ik had de stokjes niet lang genoeg in water laten weken zoals je kunt zien aan de foto… 🙂

makkelijke garnalenspiesjes

Garnalenspiesjes met citroen

Deze makkelijke garnalenspiesjes staan in no time op tafel en zijn heerlijk voor op de barbecue
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Spareribs

Nog zo’n barbecue klassieker is natuurlijk de sparerib. Haal ze bij je slager voor echt goede exemplaren.

Spareribs

Spareribs met coleslaw

Heerlijke sappige spareribs met een rokerige smaak en vergezeld van coleslaw
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Hele dorade

Ik geef toe dat de foto van deze dorade nu niet echt de beste is (ik ga nog een nieuwe maken!) maar het gerecht is dan wel weer heel lekker. Om de vis te beschermen op de barbecue wikkel je hem in bananenblad. Die geeft ook weer smaak af aan de vis. De vis zelf vul je met citroen en dille. Even op de barbecue en smullen maar!

Dorade in bananenblad

Dorade in bananenblad

Vis is vaak wat lastiger te bereiden op de barbecue omdat het sneller uit elkaar valt. Gebruik je een bananenblad dan voorkom je dat de vis aan de gril blijft plakken en heb je straks een heerlijk visje. Let op dat je niet de kleine rondjes bananenblad koopt maar je hebt de grotere stukken nodig. Je moet de vis erin echt in kunnen wikkelen.
Bekijk het recept >>

Zondag – Braziliaanse limonade

En we eindigen de week met een heerlijk zomers drankje; deze Braziliaanse limonade. Je ziet hem overal langs komen de laatste tijd. En dat heeft natuurlijk een goede reden!

Braziliaanse limonade

Braziliaanse limonade

Lekker voor warme zomerse dagen
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!