En daar is dan alweer de derde week van 2023. Dit schijnt een week te zijn, waarin veel mensen neerslachtig zijn, omdat goede voornemens al mislukt lijken, en vakanties ver weg. Voornemens heb ik niet gemaakt, en vakantie start vandaag. Niks mis mee dus. Voor jullie heb ik lekker vrolijke recepten uitgezocht om deze week door te komen. Sterkte 😉

weekmenu week 3-2023

Blue Monday – Boerenkoolsalade met Blauwe kaas

Wat anders kun je eten op Blue Monday dan een gerecht waarin iets blauws in zit. En van blauwe kaas wordt ik in ieder geval altijd vrolijk. Ik hou d’r van. En in deze salade met boerenkool eet je gezond en héél lekker. Goodbye Blue Monday!!

Boerenkool salade met blauwe kaas en amandel | simoneskitchen.nl

Boerenkoolsalade met blauwe kaas en amandel

Bekijk het recept >>

Dinsdag – Hete bliksem met zoete aardappel

Een typisch winter gerecht is deze hete bliksem. Vooral door de toevoeging van de zoete aardappel heb je een overdosis aan kleur op je bord , en dat lijkt me een goed plan in deze depri-week.

Hete bliksem met zoete aardappel

Hete bliksem met appel en speklap

Heerlijke hete bliksem maar dan met zoete aardappel
Bekijk het recept >>

Woensdag – Geroosterde aubergine

Behalve van kleur op mijn bord, wordt ik ook altijd vrolijk van aparte gerechten. En deze aubergine behoort daar ook onder. In plaats van bakken ga je ze roosteren, zodat ze lekker zacht worden. En in een heerlijke combinatie met de kruiden heb je toch weer een gezonde maaltijd.

Geroosterde aubergine met specerijen | simoneskitchen.nl

Geroosterde aubergine met specerijen

Dit lekkere gerecht met geroosterde aubergine heeft Midden-Oosten vibes en is heerlijk als vegetarisch hoofdgerecht
Bekijk het recept >>

Donderdag – Bloemkool venkel gratin

Of je nou houdt van venkel of niet, de combinatie met bloemkool in deze ovenschotel is heel smakelijk. En daarnaast is een laagje gesmolten kaas ook het ultieme genot op je tong. Zoveel smaak en dan beetje krokant. Daar loopt het water je toch van in de mond…..

bloemkool gratin met venkel

Bloemkool gratin met venkel

Een heerlijke bloemkool gratin met venkel en kruiden
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Geroosterde koolrabi

Thuis aten we vroeger altijd gekookte koolrabi met een wit sausje, volgens mij met nootmuskaat. Dat was geen hogere wiskunde en eigenlijk ook best lekker. Toen i het huis uit ging heb ik het nooit meer gegeten. Misschien moet ik deze variant eens proberen, het klinkt mij heerlijk in de oren.

Geroosterde koolrabi

Geroosterde koolrabi met knoflookboter

Een hele andere manier om koolrabi te bereiden is door het te roosteren in de knoflookboter en met lekker veel parmezaanse kaas
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Thee gerookte eendenborstfilet

Ben je na al deze recepten nog steeds een beetje depressief, dan raadt ik je aan om vandaag lekker de keuken in te gaan en te gaan koken. Je alleen concentreren op het maken van een bijzonder gerecht, gaat je zeker uit je dipje helpen. En daarna opeten en de zon gaat weerschijnen!

Op thee gerookte eend

Thee gerookte eendenborst met Chinese salade

Bekijk het recept >>

Zondag – Cheesecake met blauwe bessen

Om deze “blauwe week” af te sluiten koos ik een makkelijk maar heel lekkere cheesecake met blauwe bessen. Je fietst het zo in elkaar en maak een grote portie, want je kunt niet stoppen met eten van deze heerlijke cheesecake, neem dat maar van mij aan.

Snelle cheesecake met port en blauwe bessen | simoneskitchen.nl

Snelle cheesecake met port en blauwe bessen

Onverwacht gasten of gewoon geen zin om uren in de keuken te staan? Dan is dit dessert ideaal. Lekker, makkelijk en het staat binnen een paar minuten op tafel.
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!