Zo de kop is er weer af. Er zijn mensen die nu al weer gaan aftellen naar de Kerst, maar ik tel liever af naar de vakantie. En hoe fijn, Simone en ik hebben nog een weekje te gaan voor we op het vliegtuig stappen richting Mexico. Eens kijken of ik jullie kan inspireren voor wat Mexicaanse maaltijden, terwijl wij de koffer aan het inpakken zijn.

weekmenu week 2-2023

Maandag – Mexicaanse quiche

En nee dit is niet echt een gerecht wat je in Mexico op je bord gaat krijgen, denk ik maar zo. Maar de kleuren doen wel denken aan dat prachtige land, en met de toevoeging van wat Mexicaanse ingrediƫnten komen we op deze maandag al een heel stuk in de sfeer. En de quiche is sowieso lekker en gezond.

Korstloze mexicaanse quiche

no crust mexicaanse quiche

Een heerlijke quiche met een Mexicaanse twist
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Gevulde taco’s

Taco’s daarentegen is echt een typisch Mexicaans gerecht. En waarschijnlijk gaan we die in verschillende variaties eten. Ik kijk er nu al naar uit. Deze versie is gefrituurd. En dat klinkt best spannend. Maar is ook lekker om te eten. Met de keuze tussen een kip en een rundergehakt vulling en een lekkere salsa voor erbij.

Gevulde taco's dudefood style | simoneskitchen.nl

Gevulde tacos met kip of gehakt

Taco’s, maar dan gefrituurd met vulling en al. Heerlijk met een kipvulling en een vulling van rundergehakt.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Gevulde Mexicaanse paprika

Wat misschien ook wel typisch Mexicaans is, is het gebruik van koriander in de gerechten. Ik hou er van, maar ik ken ook “haters”, die hebben het daar, denk ik, moeilijk om iets van de menukaart af te halen. Van mij mag er altijd wel een beetje extra op gestrooid.

Gevulde paprika op Mexicaanse wijze | simoneskitchen.nl

Mexicaans gevulde pittige paprika

Lekker pittig gevulde Mexicaanse paprika's
Bekijk het recept >>

Donderdag – Pittige Paprikasoep met chorizo

Deze soep is ontstaan omdat we ruimte in de koelkast moesten maken, en was zo smakelijk dat hij in het archief mocht. Het Mexicaanse in de soep is behalve de grote hoeveelheid paprika’s het gebruik van chipotl. Dat is gerookte jalapeƱopeper. Een populaire smaakmaker in de Mexicaanse keuken en lekker pittig!

Pittige paprikasoep met feta

Pittige paprikasoep met feta

Een heerlijk pittige paprikasoep met tomaat en feta
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Guacamole

Guacamole kan natuurlijk zeker niet ontbreken in de Mexicaanse keuken. Er zijn volgens mij heel veel variaties. Hoofdbestanddeel is natuurlijk avocado met daarnaast ui, tomaat, knoflook. Voor de rest kun je variƫren welke kruiden je er bij doet. Lekker en gezond is het in ieder geval.

zelf guacamole maken

Zelf guacamole maken

Heerlijk als bijgerecht met knapperige tortillachips of met groentes om te dippen
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Taco’s met kip, avocado en spekjes

Mocht je nou vanavond zin hebben in een Mexicaans feestje, kun je eigenlijk alle voorgaande recepten op tafel zetten. En dan heb je een goed gevulde tafel met de heerlijke smaken uit Mexico. De koffer is vast al gepakt, dus je kunt Simone en mij wel uitnodigen om dat feestje op te sieren. Haha, maken wij de koekjes van morgen wel voor bij de koffie…

Taco's met kip

Kiptaco’s met spekjes en avocado

Heerlijke en makkelijke kiptaco's met spekjes en avocado. Een beetje Mexico in huis
Bekijk het recept >>

Zondag – Mexicaanse bruidskoekjes

Misschien maken we nog wel een bruiloft mee de komende weken. Weet dan, dat ik in ieder geval op zoek ga, of deze koekjes daadwerkelijk geserveerd worden. Maar dat je lekker zijn staat buiten kijf. En met een heerlijke beker warme chocolademelk kunnen jullie er ook mee uit de weg, mocht het weer koud worden in Nederland.

Pastelitos de boda - Mexicaanse bruidskoekjes | simoneskitchen.nl

Mexicaanse bruidskoekjes – Pastelitos de boda

Een traditioneel koekje uit Mexico
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!