Met oud en nieuw was ik bij Simone en we hadden het over onze goede voornemens. Nou ben ik nooit zo van de goede voornemens, want daar moet je jezelf dan ook zo aan houden. Maar ik vind het wel belangrijk om weer wat dingen aan te passen in mijn levensstijl, met hopelijk goede gevolgen voor mijn gewicht. Vandaar maar weer koolhydraatarm eten gestart. En de wandel challenge van 1000 kilometer dit jaar. Wordt vervolgd.

weekmenu week 4-2023

Maandag – Omelet met broccoli

Meer groenten is altijd goed. Maar soms heb ik echt moeite ermee om de juiste hoeveelheid binnen te krijgen. En daarnaast ook nog genoeg eiwitten. Ik denk dat deze omelet me al een stukje op weg gaat helpen.

omelet met broccoli

Omelet met broccoli en peterselie

Bekijk het recept

Dinsdag – Rode koolsalade met makreel

Meer vis eten is ook een uitdaging. Vis is gezond en ik vind het lekker, maar waarom het dan zo weinig op mijn menu staat is me altijd een raadsel. Misschien helpt het als ik het in een lekkere salade verwerk. Dat is een mooie combinatie en gezond!

Rode koolsalade met makreel

Rode koolsalade met makreel

Een lekker makkelijke en snelle salade met makreel, rode kool en een appeltje.
Bekijk het recept

Woensdag – Chili kip

Afvallen hoeft niet smakeloos te zijn. Dus ik gebruik vaak lekker veel pittige kruiden in mijn eten. Deze chili kip is heerlijk in combinatie met de avocado en wat veldsla. Ik denk dat ik daar meer dan genoeg aan heb, maar je kunt er altijd nog wat bloemkoolrijst bij eten.

chili kip

Chili chicken

Een heerlijk pittig kipgerecht!
Bekijk het recept

Donderdag – Tomatensoep

Gezond eten en dan lang in de keuken staan na een werkdag is ook een uitdaging. Dus ik hou wel van de snelle gezonde recepten. Deze snelle tomatensoep is echt een toppertje. Dan eet ik er geen brood bij, maar beetje salade en dan heb ik weer gezond gegeten.

Snelle tomatensoep

Snelle tomatensoep

Zin in tomatensoep maar geen zin om lang in de keuken te staan. met deze snelle tomatensoep staat het in 10 minuten op tafel.
Bekijk het recept

Vrijdag – Bloemkoolcouscous

Wat bij mij ook goed werkt is kleur op mijn bord. En hoe krijg je nou veel kleur met groenten? Ja met bietjes natuurlijk. Deze gezonde vitamine bommetjes zijn ook nog eens heel lekker in deze couscous met bloemkool.

cauliflower couscous with beetroot | insimoneskitchen.com

Bloemkool couscous met bietjes

Bekijk het recept

Zaterdag – kippenboutjes

De airfryer is ook zo’n apparaat dat je koopt en te weinig gebruikt naar zin. Nog een goed voornemen dus om deze wat vaker te gaan gebruiken dit jaar. Ik wil hem niet op mijn aanrecht hebben staan, maar volgens mij is dat wel een hulpmiddel om hem vaker te gebruiken. Deze kippenboutjes zijn in ieder geval heerlijk, dus voor de zaterdagavond lekker bij de borrel, of naast een salade of wat geroosterde groenten.

kippenboutjes

Kippenboutjes uit de airfryer

Airfryer 20 minuten |
Bekijk het recept

Zondag – Muffins met blauwe bessen

Na een week streng voor jezelf zijn, is het ook wel lekker om in het weekend wat te bakken. Deze muffins zijn keto, en een gezonder alternatief dan slagroomtaart. Nou hou ik daar sowieso niet van, dus dat scheelt.

Keto blauwebessen muffins

Keto blauwe bessenmuffins

Bekijk het recept

Delen is fijn!