Weekmenu voor week 8 – 2023
Nu ik dit schrijf hebben we een prachtige zonnige dag gehad met een temperatuur van zo’n 12 graden. Hoe heerlijk was dat. Helaas komt er nu weer wat regen aan en is het meteen weer helemaal winter. Het enige voordeel is dat we wel weer lekkere winterse maaltijden op tafel kunnen zetten. Ik weet niet hoe het met jou is, maar als die zon schijnt neig ik nog meer dan anders, naar salades en makkelijke gezonde gerechten.
Maandag – Wortelschotel
Deze maandag starten we met een gezonde wortelschotel. Vegetarisch, maar wel lekker pittig te maken. Ik hou er wel van, maar ben je van de licht pittig, dan kun je je eigen smaakpapillen te vriend houden, en iets milder kruiden.
Wortelschotel met komkommer
Dinsdag – Bloemkool venkel schotel
Ik had zo’n zin in venkel. Gek is dat toch, dat je in ene zin kunt hebben in een bepaalde groente. En vooral gek, omdat ik het tot voor kort eigenlijk nooit at, omdat ik niet wist wat ik er mee kon doen. Deze schotel is zelfs een beetje een comfortschotel. Lekker met bloemkool en veel kaas. Wie houdt daar nu niet van?
Bloemkool gratin met venkel
Woensdag – Soto Ayam
Soto ayam is de meest bekende soep uit de Indonesische keuken. Het is wel even werk, maar dan heb je wel wat. Kippensoep is sowieso gezond als je een verkoudheidje onder de leden hebt, maar dat is geen reden. Het is ook een heerlijke soep, zonder snotneus of akelig kuchje.
Soto Ayam
Donderdag – Kippenstoofschotel
Ik had even zin in gemak, oftewel: een keer koken en een paar keer er van eten. Als ik de hele dag gewerkt heb, wil ik niet altijd meer lang in de keuken hoeven staan. En dan haal ik vaak in de ochtend een bakje uit de vriezer. ’s Avonds hoef ik dan alleen maar ( bloemkool) rijst of pasta te koken of bakken en de saus opwarmen. Dan eet ik snel en gezond.
Snelle kippenstoof
Vrijdag – Andijvie a la creme
Vroeger was andijvie niet mijn favoriete groente. Dat kwam vooral omdat het uit de moestuin van mijn vader kwam en mijn moeder een keer een pissebed over het hoofd had gezien. Helaas was de andijvie ook behoorlijk gaar gekookt. Haha, dat hoorde in die tijd. Maar wij als kinderen gruwelden vervolgens bij voorbaat als er andijvie op het menu stond. Deze versie is wel heel erg lekker, ook al klinkt a la creme wel heel erg jaren 70 😉
Andijvie a la creme met mosterdkip
Zaterdag – Sticky chicken met limoen en gember
Dit is zo’n lekker gerechtje. Ik heb dat destijds gekozen uit een boek van Donna Hay, en die recepten staan vaak met een hoop smaak, lekker snel op tafel. En dat is met deze limoen gember kip ook. Die heerlijke smaken, mmmmm. Ik ga dit zeker eten deze week.
Sticky chicken met limoen en gember
Zondag – Pompoen brownies
Brownies zijn altijd lekker, vind ik. En ik vind het ook leuk om te experimenteren met verschillende smaken. Deze met pompoen zijn heel bijzonder, dus leuk om dit weekend te bakken.