Gelukkig zijn alle feestdagen weer voorbij. Natuurlijk was het allemaal gezellig en vooral ook heel lekker. Maar nu wordt het wel weer tijd om een beetje gezond te gaan eten, en dat is makkelijker als er niet zoveel lekkers voorbij komt.

weekmenu week 1-2023

Maandag – Vegan salade

Het lijkt me prima om de week te starten met een overdosis groenten en in een salade. Voor mij voelt dat altijd dat ik heel gezond bezig ben en dat is vooral na december een goed beginpunt. Mijn darmen zullen vooral de vezels met liefde ontvangen

Kleurige salade

Vegan salade met andijvie, rode kool en zoete aardappel

Dit recept is vegan, maar wil je liever vlees erbij dan is het erg lekker met wat kip of stukjes tonijn of makreel
Bekijk het recept >>

Dinsdag – Chipotle kip

Gezond hoeft natuurlijk geen smakeloze maaltijd te worden. En ik hou wel van een beetje pit in mijn eten. In dit gerecht zit lekker veel groenten en pittige kip. Ik eet het dan met bloemkoolrijst, dan heb je nog meer groenten op je bord

Chipotle kip uit de oven

Chipotle kip met basilicumsaus

Let op: dit is echt een lekker pittig gerecht. Hou je niet zo heel erg van spicy gebruik dan minder van de chipotle pepers.
Bekijk het recept >>

Woensdag – Zoete aardappelsoep met boerenkool

Om de week te breken heb ik dit heerlijke soepje uitgezocht. Hij zit zo boordevol ingrediƫnten dat je er een volledige maaltijd aan hebt. Hoe lekker is dat?

Zoete aardappelsoep met bacon en boerenkool | simoneskitchen.nl

Zoete aardappelsoep met boerenkool

Een lekker vullende soep. Perfect voor een koude winterdag
Bekijk het recept >>

Donderdag – Pasta met spinazie

Soms is het ook lekker als je veel groenten naar binnen lepelt, maar dat je niet de indruk hebt dat je zo gezond aan het eten bent. Dat is wel een beetje met deze pasta. De saus gaat in de blender of staafmixer, en de gezondheid lepel je zo naar binnen.

Pasta met spinazie

Pasta met spinazie

Heerlijk, eenvoudig en snel klaar is deze pasta met spinazie, pijnboompitjes en lekker veel parmezaanse kaas
Bekijk het recept >>

Vrijdag – Venkelrisotto met garnalen en zalm

Meer vis op het menu is ook een voornemen dat steeds weer terug komt. En waarom het dan niet lukt is de vraag, want ik hou van vis en de combinatie met venkel is echt zo smakelijk. Probeer maar….

Venkelrisotto met garnalen en zalm

Venkel risotto met gerookte zalm

Deze risotto met venkel, garnalen en gerookte zalm is weer eens een hele andere manier om je risotto te maken!
Bekijk het recept >>

Zaterdag – Bloemkool ovenschotel met gehakt

Ik lees net deze post en zie dat we ( Simone en ik ) steeds weer worstelen met hetzelfde, namelijk gezond willen eten, maar soms ook niet altijd zin hebben om in de keuken te staan, en dan maar verzanden in iets gemakkelijks zoals een broodje met smeersels. Nou ja, deze zaterdag dan maar wel gezond!

Bloemkool gehaktschotel

Bloemkool ovenschotel

Een heerlijke ovenschotel met bloemkool en gehakt
Bekijk het recept >>

Zondag – Winterse tulband

Iets minder gezond, maar ik wil deze leuke winterse tulband wel met jullie delen. Misschien zitten we wel met de voetjes in de sneeuw. En dan is het leuk om deze sneeuwpop te maken. Daarnaast is ie ook nog eens lekker. En het mag uiteraard ook in een andere vorm, maar hoe leuk is deze wel niet…..

Winterse tulband

Winterse tulband met marsepein

Een mooie tulband in de vorm van een sneeuwpop
Bekijk het recept >>

Delen is fijn!