Tacos gefrituurd en gevuld met vlees | simoneskitchen.nl

¡Hola, amigos Dudos del mundo! ¿Qué tal? ¿Tambien se siente apetito en comido muy macho? Jullie horen het alweeros. De Dudos praate Spaansos Dus het is tijdos voor weer een gerechtos Mexicanos. Niet verwonderlijk wanneer je bedenkt dat dit alweer de 40e Dude Food Dinsdag is!!! En ja, nu zegt iedereen natuurlijk: “Maar, het dit is inmiddels toch de 41e DFD?”
Wanneer je ze allemaal gaat tellen, klopt dit inderdaad, maar we hebben een tijdje geleden al afgesproken dat de ‘bijna 1 april salade‘ niet meetelt als Dude Food, toch?

En de 40e Dude Food is natuurlijk reden voor een feestje en wie kunnen er nu beter fiësta vieren dan los Mexicanos? Met natuurlijk lekkere Mexicaanse gerechtos!

Dudefood dinsdag met gevulde tacos | simoneskitchen.nl

Vandaag brengen we de tacos naar een hoger level. De taco is op zichzelf al een zeer Dudewaardig gerecht, met stoer vlees, zelf samenstellen en met je handen eten.
Maar toch zijn we dit makkelijk weg te werken Midden Amerikaanse recept gaan upgraden. Dat heb ik natuurlijk niet alleen gedaan. Ik heb hiervoor een team van wetenschappers en specialisten
in de Dude ologie in de arm genomen. Het recept is op de universiteit van Dudenrode (spreek uit: Doedenrode) compleet geanalyseerd en bestudeerd met slechts één doel voor ogen: ‘Hoe kun je de dudeheid van dit reeds stoere gerecht nog meer verhogen?’
Chefkok Jonnie Dude uit Zwolle en Doctor Dude waren leidend in dit onderzoek en samen met de overzeese collega Heston Dudenthal (spreek uit: Doedentaal) deden zij een baanbrekende ontdekking die de stoerheid en Dude ability van de taco significant konden verhogen!

Gevulde tacos dudefood style | simoneskitchen.nl
Zij stelden dat wanneer de taco met vleesvulling en al in de koekenpan gefrituurd zou worden, dit zowel de smaak als het machogehalte van het gerecht met minimaal 25% zou verbeteren.
Aan deze Dude de eer om deze vondst met jullie te delen. In dit geval een feestelijk duo van taco’s met kipvulling en gehaktvulling.
Waarschuwing: deze taco’s zijn zo lekker dat je echt op je vingers moet passen, want je vreet ze er zo bij op.
Lekker smikkelos met deze gepimpte taco’s.

Gevulde taco's dudefood style | simoneskitchen.nl

Gevulde tacos met kip of gehakt

5 van 1 stem

Taco's, maar dan gefrituurd met vulling en al. Heerlijk met een kipvulling en een vulling van rundergehakt.
Decoratief klokje bereidingstijd
voorbereiding 10 minuten
bereiding 10 minuten
totaal 20 minuten

2 personen

Ingrediënten

  • 1 pak zachte tortilla's die kleintjes, gorditos of zo
  • 250 gr kipfilet
  • 250 gr rundergehakt
  • 4 tl uipoeder
  • 4 tl knoflookpoeder
  • 2 tl gemalen koriander
  • 2 tl gemalen komijn
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • zout en peper
  • zonnebloemolie

Voor de salsa:

  • 1 streng bleekselderij fijn gesnipperd
  • 4 to maten in hele fijne blokjes gesneden
  • 1 el citroensap
  • 1 teen knoflook fijn gehakt
  • 1 el platte peterselie fijn gehakt

Om de taco's te dressen:

  • wat gemengde sla
  • een bakje geraspte kaas liefst cheddar want die smelt mooi
  • 1 bakje creme fraiche

  •  Hak de kipfilet in stukken en doe ze samen met de paprikapoeder en 2 tl knoflookpoeder en uipoeder in een staafmixer. Hak de kip tot een fijn gehakt
  • Meng het rundergehakt met de resterende knoflookpoeder, uipoeder en andere overgebleven specerijen en kneed de smaken goed door elkaar
  • Verwarm een dikke bodem olie in een diepe koekenpan en meng alle ingrediënten voor de salsa door elkaar.
  • leg een tortilla op het aanrecht en leg een laag rundergehakt of kipgehakt op 1 helft van de tortilla. Leg de half belegde tortilla op een bord. Herhaal dit voor alle tortilla's en zorg dat je ongeveer net zoveel kip- als rundertortilla's hebt.
  • Pak een goede tang en laat een tortilla voorzichtig in de hete olie glijden. Houd de onbelegde kant met de tang een paar seconden vast en vouw deze dan over het beleg heen zodat je een soort half maantje krijgt. Herhaal dit totdat je 3 of 4 tortilla's in de pan hebt en frituur ze dan voor een minuut of vier. Keer ze na een minuut of twee even om, zodat er niets aanbrandt.
  • Haal de gare tortilla's voorzichtig uit de olie, bestrooi de vulling met wat gemalen kaas en laat ze uitlekken op een bakplaat met keukenpapier. Bak de rest van de tortilla's op dezelfde manier af.
  • Serveer de taco's op een schaal met de salsa, de sla en de creme fraiche ernaast als topping. Ook heerlijk met wat nacho's en een zelfgemaakte guacamole erbij

Disclaimer

De genoemde waardes zijn gebaseerd op standaard tabellen en hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn. Lees meer: disclaimer.

Heb je het recept gemaakt? Deel het dan op social!Vermeld @simoneskitchen of tag #simoneskitchennl!

Delen is fijn!

Deze post bevat mogelijk affiliate links. Wanneer je via die link iets besteld ontvang ik hiervoor een kleine commissie. Het kost jou niks extra. Voor meer informatie check onze privacy policy.

Tom Gerrets

Tom staat met de lekkerste producten die ook in Simone's Kitchen worden gebruikt op diverse markten in Nederland. Na een aantal enerverende kookcursussen ontwaakte het kookvlammetje in hem en al snel borrelden de ideeën voor lekkere gerechten bij hem omhoog. Die deelt hij nu graag met jullie en vaak verpakt hij zijn recepten met een grap of een grol. Met Carpe Diem als lijfsspreuk is Tom de Bourgondiër pur sang op deze culinaire blog en de uitvinder van de Dude Food dinsdag.